(2023-24 火箭升空?_?) 金州勇士球迷討論區(270)Golden State Warriors

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
見頂係狼頭幾年真係俾足球權佢練
如果而家俾佢打持球一樣打到廿幾分返黎 但成隊波個節奏會廢哂 效率勁低
不過係十五大ON9 同佢自己開季狀態食屎姐
古仔係今年先叫正式上位有MINUTES 睇岩今年再講
所以我咗陣looney 啲finishing 冇全盛過
TJD打5 廢鳩4 見頂3
其實幾勁 今日好多球 TJD係籃底塞住人 廢鳩見頂一齊掃蕩 速度好撚快廢鳩長期打5唔掂
齋計finishing應該係18 19年嗰期最好, 未開始增重仲係幾靈活
一早講過廢鳩4、TJD5係禁區防守最好嘅組合
有TJD護框廢鳩先可以放心協防或者換防對出去
講真長遠都係要TJD打正選5
之後係咪要 curry 頂 古 廢鳩 TJD
最大size
加埋大清二清就夠哂空間,又有內線呢個陣唔錯
其實姐係以前個陣 魯換左TJD咁解
見頂打唔到二號位啦, 三隻鋒線你擺邊個落bench先
咁要上二清 古又打返Bench
變返以前個陣 魯換左TJD

真正既勇士
擺古落bench佢走硬, 上升期仲陪你咁玩
睇多幾場TJD擺正選5咩情況先
一係古/頂打bench 一係頂打2號位
TJD 想block 7人 太易比人fake 起
要時間tune 番正
出大清+鋒線+TJD
除非古頂打得好aggressive+有外線手感
如果唔係spacing唔夠都係打死大清
頂有返3分可以打2號不過係客串 不過都夠minutes佢地行呢個陣
不過十五大唔會俾 呢個陣太高太高
應該就唔會咁打
tjd同魯係輪流頂綠個位,等佢唔洗打咁耐
如果你放tjd 綠 頂 k curry
2陣就要loon jk cp bp + mo?
俾人打死都似
Looney做到嘅嘢TJD都做到
TJD仲有lob threat同護框
佢啲三分冇乜牽制力, 大部份都係定點C&S
如果真係出呢個陣你可以預每個回合對面都夾Curry, 其餘三個防守者企晒喺個籃底
同意既 呢個陣既前提 係要其他人返到去22年既水平先得
圍死curry 但其他人可以做到自主進攻同埋命中唔差
要係勇士打到主力2號位其實要有動態射手既能力,至少都要識打split action啦,如果見頂做到既佢真係真係可以頂埋2號位。

不過見頂有呢個能力既勇士就唔會用到依家呢個價碼續到啦
嘩 JB 61分輸比WEMBY 40-20-7

Curry Wiggins Kuminga Green TJD
好似出現過一次
幾秒後KERR發現搞錯左 換番人
勇士最多只可以有2個冇三分威脅嘅人同場
一個幫Curry擋人一個企dunker spot
之前Kerr死攬Lonney先一直唔俾古上正選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞