(2023-24 火箭升空?_?) 金州勇士球迷討論區(270)Golden State Warriors

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
15大咁重視spacing
如果古出返嚟
一陣 Curry 毛/波仔 頂 古 綠
二陣 波叔 gp2/波仔/毛(3揀2) 二清 TJD
其實都真係幾難砌
波叔一定二陣pg la 二清就夾TJD同波叔進攻應該夠做 防守就上面3個喺勇都算OK
狀元vs狀元

計中計狀元才
毛好過波
一陣poa多數係頂
毛協防好過波 size都冇咁易比人mismatch
不過唔練下過pick好難擺佢喺一陣
唔通波仔過pick同防守好D?之前kerr 狗又咪係長期擺佢契仔波仔喺一陣, 毛就要過pick好先擺佢一陣
係守頂級速度爆發力強既持球手毛同波都係守唔到,而且波係draw唔到進攻犯規時佢啲防守同擺個紙板人係度係無分別。

但毛如果面對既唔係速度爆發型既持球手,而係玩技術玩節奏既持球手佢係可以守得唔錯,而佢協防亦都唔錯。

佢之前三分手感全失,但最近見佢三分手感開始慢慢好返,希望佢會有返啲上陣時間幫佢爭取留隊好比下家睇辦又好啦
波果啲防守係draw唔到進攻犯規時同紙板人防守係無咩分別,都仲未數佢有時為咗搶板而漏人
而家要推TJD打一陣 綠打4號 防守先夠硬
波仔同毛一齊係二陣 唔洗點討論
問題之後 古/頂/二清 邊個要打beach
但推咗TJD上正選二陣就無咗個長人同波叔打pnr ,廢咗波叔一半武功
一陣最好係 Curry 頂 古 綠 毛/TJD(2揀1)
呢幾場都係咁贏啦要返一陣防守好過 同埋都會有啲時間夾到
今年個人腳點砌都砌唔到一個兼顧晒攻防嘅五人陣, 要贏每場都需要因應對手擺唔同嘅陣, 所以勇士係玩唔起縮短輪換, 因為陣中大部份都唔係two way player
個二號位好撚煩 點都係無個攻防有射程一體既
唯有沙蛇出返黎打 pick and pop
古出返黎既擺見頂打2號,古3號,廢鳩4號,TJD 5號
咁二陣冇高人 你想出4G+魯?
我一定揀二清
我覺得TJD呢刻最好夾返波叔同二清
到時輪換都會縮到8-9人 要高人點都出到 問題係個教練想點既姐
十五大8-9人都係 大清 二清 頂 古 綠 波叔 波仔 TJD (毛/gp2?)
其實以十五大一向對長人既漠視,係魯同沙蛇健康既情況下TJD能夠係今季打入主力輪替陣容佢真係好叻仔
原來矮仔陣勇士係搶籃板聯盟第一
今場都算係呀綠今季代表作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞