IT討論區(222)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
比投行炒咗 你問我答
https://lih.kg/CecCkRX
Backporting .NET to Windows 95 Win32 API
https://www.youtube.com/watch?v=CTUMNtKQLl8

雖然我唔明佢做緊咩嘢
senior 位 同地底泥比喎
你舊公司做野好 人緣好 返去其實ok
主要係你唔係辭職
啲agent whatsapp問how are you之後又唔講野係想點
係咪要我問埋佢食咗飯未先入正題
9成係呢個原因,你而家呢份有幾差都好,你唔講冇人會知,可以negotiate個價,比著我起碼+20%先返
I'm fired, thank you
又要OKR
普通一個support 仔
每個Q邊有咁多目標🥹
Ou畢業其實都好勁
返工真係要揾地方證明自己做緊嘢
原本條友寫啲business logic 錯嘅
A去review 睇唔到

我做個task咁啱要郁啲logic見到,順手改咗無同佢講
我改完logic 佢提啲minor change
咁啲change 都合理嘅
有時改中間又有啲careless mistake
來回幾次跟住佢突然話覺得個task out of my capability
又話formula 仲係錯
跟住發現佢先係諗錯咗以為我錯
咁勁一開頭第一條友寫嗰陣你又睇唔到
返工最緊要有個好workflow 控制啲混亂頭腦
睇你打一大抽野 又咩原本條友又呀A 又佢又你
又咩minor change careless mistake 都唔知邊個嘅錯
一個task 十幾鳩人做 唔知邊個打邊個
巴打係呢啲垃圾公司做只會令自己變得更垃圾
佢系天龍人。。系我一世都入5到既公司
我都有啲好死板既同事。。
如果佢大粒過我多數情況我會做比佢再系test場整個edge case 整死佢。。再比佢自己諗到R暴頭。。
咩位
香港證監會警示公眾,要提防一家名為Bybit的無牌虛擬資產交易平台,並在多個司法管轄區提供加密貨幣相關產品的交易服務,包括香港,強調Bybit集團旗下的實體一概沒有獲證監會發牌或註冊,以在香港進行任何「受規管活動」。在適當情況下,證監會將果斷地就無牌活動採取執法行動。
PHP 使用率在短短 2 年內下降了 40%
https://lih.kg/3678450
呢度未爆1001
貼下花邊嘢
試下 google
tcon 人工 data
跟住揀 data.gov.hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞