IT討論區(222)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
叫佢帶埋你走
唔通佢請病假就係為咗見工
想點就點
+1
BugB爭哂我啲工
無opening
Know what 係知道個世界發生咩事 未來係點過去係點宜家要做啲咩 簡單啲講都係vision 姐係簡單如AI industry普通人都知咩係chatGPT咩係LLM , 但LLM可以解決到咩問題, 有咩challenge面對緊以致 有咩model走出黎 呢啲都係know what

Know how 就係進一步深化認知 AI黎講就係知道d model architecture , 例如點解drop左啲layer都唔影響accuracy, 專家領域嘅野, 只需小數專才

未來software dev 出路都係轉型做software architect
Know what 再know how 就夠砌大多數application
搭單問有冇人行屎甘同時要搭另一team pm

屎鞭同project timeline分開人管理
去過多數公司都係pm 開ticket放入product backlog,
如果有啲feature/fix要下個sprint要搞掂, 就拉落sprint backlog assign比dev head到再派比下面啲developers
假設做唔哂就延期去下個sprint
里昂證券
日本城

聽日又放假啦
但係今日要返工 後日要返工
之後都要返工 做到死嗰日
數碼港資料外洩|葛珮帆促政府加強檢視網絡安全 倡設網絡防護紅隊演練
https://lih.kg/3665447
咩係放假
我啱啱星期五、一同聽日都要返工喎
係時候轉工了
所以我間唔中搵藉口射波 多數星期五冇咩急事
應該抖就要抖
Bayes' Theorem wo
P(冇工返 | 簽左約) 同 P(冇工返)
上面有巴打分享

又開無聊會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞