IT討論區(222)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
提醒你可以玩大返佢
佢斷你米路
你咪斷返佢米路
大把方法玩到個agent同間野反艇
對住agent 一定要企硬
有可疑方棄一次機會總比全盤損失好
我理解buyout 係你short notice resign 然後下家reimburse 個代通知金

你個buyout 指嘅係乜
巴打你一定有責任
唔好講俾客/agencies 跣
你應該仲junior 未俾同事跣過,所以唔知你有責任拎black and white confirmation
你地唔好咁
睇唔到呢個case佢有咩責任 係蠢一次啫
連登IT界有啲恐佈,對新人唔太友善
佢個責任係盡力拎到所有prove 去證明對家個offer 係堅
Due Diligence 其實係同一個情況
個仆街agent 跣佢,但個final decision 係佢made
佢係受害人,但有責任
唔關IT事
佢呢個情況喺其他position e.g. customer service 只會更醜惡
Agent有收錢 顧客可以合理假設佢會行使正常既中介能力
1. 舉証要求過重 大部分人都冇能力去應付每一單交易既”due diligence”成本
2. 基本上除左blame人之外毫無其他意義 主張「受害人自己有責任」之後有咩結論? 要佢自己賠錢比自己?
手巴知道agent仆街就夠 受害人自己有冇蠢左唔影響關於agent既結論
或者咁講
屌 人地蠢一次駛唔駛屌人咁多日
如果佢係冥頑不靈就話要追擊到佢醒悟為止啫
佢都話經一事長一智啦 又jer住人jm9?
以後邊個上黎分享自己受騙既經驗?
Agree on 仆街agent 結論

但如果只係一紙black and white 嘅cost 都afford 唔到,咁冇理由會afford 到自己同HR 直接deal 嘅cost,因為個cost 仲高

但呢單嘢最好放返post 頭提返各位巴絲,搵工請based on observable facts,唔好先相信然後看見
▶ ıı||ıı|ıı|ı|ıı|ı||ıı 0:15
揀銀行,工餘時間學自己有興趣既野,之後轉有興趣果d工
你愛唔愛我
有新嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞