喺螺旋丸面前,千鳥/雷切算唔算係垃圾招?

351 回覆
61 Like 4 Dislike
block撚晒班千鳥雷切撚

今個post佢地唔算離題喎
卡卡西嘅S級奥義雷切,係因為可以切斷大自然嘅閃電而命名,
而佐助嘅S級奥義麒麟,原理就係引導大自然產生嘅雷電,
同樣係S級奥義,喺技嘅描述上,雷切係完全壓制麒麟,
佐助要整招麒麟出嚟借用大自然嘅力量,原因只可能係佢嘅A級千鳥唔夠水準,未達到卡卡西雷切可以超越大自然嘅level
結論:雷切>麒麟>>>>>>>千鳥

麒麟勁過雷切好多wo 要用到千鳥引雷

麒麟嘅威力冇靠千鳥,成招賣點就係借用從天而降嘅落雷

而雷切就係斬斷天雷
只係佐助一來係男二,二來搞落好多準備功夫,所以先睇落勁

突然諗起樣野
第日會唔會沙津向天放火
佐神引雷放麒麟
依家佐助用千鳥都係單手結印姐
同埋卡卡西後期用雷切都唔洗on99 咁衝埋去 可以瞬身埋去
同埋寫輪眼淨係copy 到要結印既印術
至於點解卡卡西可以學到螺旋丸 係因為佢係copy ninja
至於點解卡卡西可以學到螺旋丸 係因為佢係copy ninja

老實講 招技係水門研既
佢教過柒西一d都唔出奇

反而招技變左自來也既普攻好笑d
結乜撚野印丫,都係睇劇情需要嫁姐,三招印象中都好似見過唔洗結印/影分身就出到,最好例子就係卡卡西插角都同埋
結乜撚野印丫,都係睇劇情需要嫁姐,三招印象中都好似見過唔洗結印/影分身就出到,最好例子就係卡卡西插角都同埋

Up少左一張

Up少左一張

其實螺絲丸本來就係單手chok出黎 係鳴人廢先要影分身
打角都影埋個結印比你睇就做唔到突襲效果啦

唔同意
寫輪眼copy到動作
小李啲體術

唔同意
寫輪眼copy到動作
小李啲體術

最多咪copy埋d咩表裹蓮華
唔識開八門有咩用
千鳥係螺旋丸注入雷遁失敗後研發
咁姐係柒西第三次忍戰就已經識螺旋丸
姐係螺旋丸係佢自學而唔係copy

冇講過 你話佢自學/copy/水門教都得 任你up
[quote][quote]結乜撚野印丫,都係睇劇情需要嫁姐,三招印象中都好似見過唔洗結印/影分身就出到,最好例子就係卡卡西插角都同埋
其實螺絲丸本來就係單手chok出黎 係鳴人廢先要影分身
打角都影埋個結印比你睇就做唔到突襲效果啦

我係度諗唔識單手結印,當一隻手捉住人既話要用千鳥呢類招係點出
後期就唔計啦 但上面佐助捉鳴人個張係點出 結左印先捉住?
咁雷切係咪千鳥既靜音版
咁雷切係咪千鳥既靜音版

咪聽佢地吹,佢地永遠冇圖,係到FF
1. 普通版螺旋丸已經可以同千鳥打和,之後仲要有風遁螺旋丸做加強
2. 更加唔好講螺旋手裡劍
3. 螺旋丸木葉丸都學得識 千鳥要寫輪眼先學得識
4. 佐助對千鳥開發既形態變化雖然實戰幾有用,但係威力欠奉

結論,千鳥/雷切勝在睇落型啲
1. 普通版螺旋丸已經可以同千鳥打和,之後仲要有風遁螺旋丸做加強
2. 更加唔好講螺旋手裡劍
3. 螺旋丸木葉丸都學得識 千鳥要寫輪眼先學得識
4. 佐助對千鳥開發既形態變化雖然實戰幾有用,但係威力欠奉

結論,千鳥/雷切勝在睇落型啲

其實第四點,千鳥係佐助手上有好大的開發。
淨係千鳥形態變化成一把超長槍,由近距離變左做中距離,千鳥流對體術有極大優勢。
點解千鳥要寫輪眼輔助?

唔同意
寫輪眼copy到動作
小李啲體術

最多咪copy埋d咩表裹蓮華
唔識開八門有咩用

卡卡西都講過係人都開到門

爭在開到幾門
點解千鳥要寫輪眼輔助?

因為用千鳥果陣要高速衝埋去 冇寫輪眼睇唔清楚人既動作好易衝緊果陣比人打或者打唔中人

唔同意
寫輪眼copy到動作
小李啲體術

copy 到體術+要結印既印術
但螺旋丸係唔洗結印既印術嘛
點解千鳥要寫輪眼輔助?

因為用千鳥果陣要高速衝埋去 冇寫輪眼睇唔清楚人既動作好易衝緊果陣比人打或者打唔中人

螺旋丸一樣要衝 唔駛寫輪眼
雷影嗰招又係高速直衝 勁快 又係唔駛寫輪眼
八門應該係最快 都係唔駛寫輪眼
講真唔係快反而唔駛寫輪眼咩 夠快人地都反應唔切去避啦
Ž
話說千鳥流嗰啲算咩千鳥?
千鳥流=普通雷遁放電
千鳥刀=普通雷遁+卓羅刀
好似咩雷遁都當得係千鳥咁
話曬螺旋玉 個 靈感係尾獸玉

二來 四代綽號木葉的黃色閃光

得佢捉人邊有人捉佢 以佢個機動 快到跟本得佢打中人 唔會比人反擊

相反千鳥純直線突刺 四代都講到明無寫輪眼一定比人反擊

所以重點其實係飛雷神到

調番轉比雷切4代 就算又嘈又光 一樣飛雷神插死你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞