喺螺旋丸面前,千鳥/雷切算唔算係垃圾招?

351 回覆
61 Like 4 Dislike
我覺得係噉
千鳥/雷切雖然嘈但因為身體活性化令施術者極快向前衝刺達成刺殺
正因衝得太快要寫輪眼去睇動作再避開前面啲嘢
螺旋丸唔使寫輪眼係因為用影分身佯攻/瞬身
而且又冇衝得咁快
至於結印煩
你估螺旋丸易chok咩
唔係鳴門有個分身幫手佢要勁集中精神搓粒嘢出嚟
而且係因為鳴門多卓羅先好似出得好輕鬆啫
所以嚴格嚟講千鳥/雷切易學又快出
不過因為螺旋丸係形變之極所以威力勁啲

如果佐助無寫輪眼用千鳥
中忍考試打我愛羅個陣應該比d沙插死左
千鳥打外傷,螺旋丸打內傷
利申鳩up

螺旋丸都係外傷
全身皮膚細胞完整分解晒

詳情睇返角都驗屍綱手點講

個招螺旋手裏劍黎喎
淨係講螺旋丸可能得小小外傷,內傷為主
千鳥就同刀傷差唔多

果招係風遁·螺旋丸
螺旋手裹劍係妙木山練出黎架

柒少陣
千鳥打外傷,螺旋丸打內傷
利申鳩up

螺旋丸都係外傷
全身皮膚細胞完整分解晒

詳情睇返角都驗屍綱手點講

個招螺旋手裏劍黎喎
淨係講螺旋丸可能得小小外傷,內傷為主
千鳥就同刀傷差唔多

果招係風遁·螺旋丸
螺旋手裹劍係妙木山練出黎架

柒少陣

講左咁多頁 結論係千鳥勁定雷切醒?

緊係手裏劍影分身

緊係手裏劍影分身

on9當有趣
Show Blocked User - 冷🍚王

唔追post
>>#125
[世界大戰]未開萬花筒既佐助勁啲定單神威卡卡西勁啲
[世界大戰]未開萬花筒既佐助勁啲定單神威卡卡西勁啲

開過個post啦屌
千鳥不知幾勁
千鳥不知幾勁

千鳥不知幾勁

咁千鳥勁D?
反而想知點解佐助唔識復制人地忍術 明明佢中忍筆試都識跟住人地寫字
反而想知點解佐助唔識復制人地忍術 明明佢中忍筆試都識跟住人地寫字

佢洗鬼咩 一隻高達勁過晒啲忍術啦
其實千鳥特色係快
根據岸本既設定鳴人未搓好粒丸應該就已經比佐助插死左

但後期睇下佐助同卡卡西,移動速度同鳴人差唔多
咁撚慢根本唔洗寫輪眼啦
其實千鳥特色係快
根據岸本既設定鳴人未搓好粒丸應該就已經比佐助插死左
但後期睇下佐助同卡卡西,移動速度同鳴人差唔多
咁撚慢根本唔洗寫輪眼啦

喺嗰陣時我就知佢越嚟越快
幾方面咁睇

螺旋丸消耗查克拉量少

千鳥 雷切 消耗大(都係卡卡西查克拉少)

螺旋丸既配套條件唔會太高(低至影分身,高至飛雷神)

千鳥雷切 一定要配寫輪眼(呢個係卡卡西先要咁做)

螺旋丸威力較弱(如果唔係就唔需要咁多版本既螺絲丸出現 始終係未完成既術)

千鳥雷切威力強 基本上係一擊必殺(卡卡西多數都係執雞)

螺旋丸命中高(唔需要結印 隨手可得 配合飛雷神 影分身命中增加)

千鳥雷切命中低(要結印 雖則後期已冇左呢個設定 卡卡西必須配合寫輪眼黎突刺)

講到底 其實係睇使用者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞