喺螺旋丸面前,千鳥/雷切算唔算係垃圾招?

351 回覆
61 Like 4 Dislike
點解二代有咁多符俾佢通靈
卡卡西算唔算係比隻眼害左?
細個果陣無寫輪眼己經係天才忍者仲要勁快變中忍

但佢唔係靠寫輪眼抄技咩?
同埋無寫輪眼就創唔到雷切千鳥,
你地無得嘈邊個勁D

卡卡西無雷切無抄技淨係食腦玩老豆把刀未必有今日成就
卡卡西算唔算係比隻眼害左?
細個果陣無寫輪眼己經係天才忍者仲要勁快變中忍

但佢唔係靠寫輪眼抄技咩?
同埋無寫輪眼就創唔到雷切千鳥,
你地無得嘈邊個勁D

卡卡西無雷切無抄技淨係食腦玩老豆把刀未必有今日成就

阿斯瑪冇血繼蠢過柒西都咁勁
柒西冇眼咪專注喺其他方面囉
以而家佐助既技術都可以完美出到螺旋丸 但鳴人呢世都唔會出到千鳥不過螺旋丸互憾螺旋丸真係好睇咩
其實鳴門有出過飛雷神+螺旋丸
劇場版 忍者之路 用同佢老豆同一方式打低帶土

唔係飛雷神黎...

唔係咩?咁係咩?
三大瞳
有2隻係木葉量產
其他忍村點撚打

不嬲係木葉大晒
千手 宇智波 一開始已經贏晒

仲有漩渦 一族
三大瞳
有2隻係木葉量產
其他忍村點撚打

不嬲係木葉大晒

仲有漩渦 一族

體術八門又係木葉 又有三忍 醫術 科技 仙術

唔係飛雷神黎...

唔係咩?咁係咩?

嗚門邊識飛雷神
而且唔係跳去佢上面
最大機會係把苦無係嗚門分身
三大瞳
有2隻係木葉量產
其他忍村點撚打

不嬲係木葉大晒

仲有漩渦 一族

單係有宇智波已經屈哂機 根本成套火影就係圍繞宇智波 帶土同斑對抗全世界仲要差啲成功
首先有幾點要下
第一千鳥即係雷切雷切咪即係千鳥,點解要突登分成兩招後講咁,Guy第一次見佐助用個陣就已經解釋左
第二千鳥係一招以極高速進成攻擊既雷遁忍術,所以會因太快而只能直線攻擊不能轉彎,一黎太快而人既眼跟唔上,二黎反應唔切,四代見卡卡西第一次用之後就同佢講招術好危險,因太快如果有野阻住會傷害到自己,而寫輪眼給予佢既超強動態視力彌補左依個弱點
三黎雖然唔知幾時創出黎但係描述佢第一次出係十二歲左右,根據招術既危險程度同攻擊力各樣分析,卡卡西應該唔係用左好多時間創出黎,但畢竟未到完成階段,到有左寫輪眼先正式完成。不過重點係四代用左三年既研發出螺旋丸(記住係未完成因未加性質變化),先唔理兩個既師徒關係唔理咩師傅一定勁過徒弟亦唔理年紀,論天才,兩個都被譽為天才,但講到開發改良創出新既術依點四代絕對比卡卡西高,令到形態變化臻至極致而創出螺旋丸,相反卡卡西如果唔係有左寫輪眼都唔知點完成招術
四黎見到巴打講卡卡用寫輪眼一眼就copy螺旋丸,首先寫輪眼就係有咁既功用,唔係卡卡西就唔會被人叫做複製忍者啦。不過就算copy左又點,一定要出架咩,點解要特登出自己唔擅長既招打人地既絕招,用返自己最擅長果招唔好,因唔慣唔夠人打點算
知少少物理都知螺絲丸就好似子彈咁,突剌點會廢過千鳥
千鳥得切斷能力可能勁過螺絲丸

唔講都唔知
Science人才出頭天要來了

唔講都唔知

其實柒西講過 千鳥係佢當時學螺旋丸加入性質變化既副產品黎

螺旋丸係形態變化 因為柒西唔可以同時掌握形態同性質變化 先用千鳥

嗚人同時掌握到先得出螺旋手裡劍

螺旋丸打中近距離好有優勢 除非話有四代既飛雷神咁就用乜都勁

千鳥比較似係遠距離突襲 務求一擊必殺
但當然 千鳥都可以近距離咁用
但威力應該遠遠弱過螺旋丸

唔講都唔知

咁你又由得上面啲人講千鳥突剌勁啲
三大瞳
有2隻係木葉量產
其他忍村點撚打

不嬲係木葉大晒

仲有漩渦 一族

單係有宇智波已經屈哂機 根本成套火影就係圍繞宇智波 帶土同斑對抗全世界仲要差啲成功

千手同宇智波停戰之後拉埋其他族建村嘛
其他村都係學佢咋喎
梗係木葉最撚勁

木葉真係玩撚晒...最強輝夜嘅2個仔羽衣羽村啲後代都喺晒木葉到(羽衣:千手 漩渦同宇智波,羽村:日向)
其實3代火影有咩勁

手裡劍影分身術 獨步天下

次次都諗如果佢去到忍界大戰都未死 要帶頭打班同帶土嗰啲痴線佬會點打 可能白絕都收佢皮

想像個畫面笑左出聲
話千鳥嘈既可以重睇 (可能係有嘈同唔嘈版)
卡卡西用千鳥無聲咁殺左角都一條命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞