喺螺旋丸面前,千鳥/雷切算唔算係垃圾招?

351 回覆
61 Like 4 Dislike
話千鳥嘈既可以重睇 (可能係有嘈同唔嘈版)
卡卡西用千鳥無聲咁殺左角都一條命

咁所以雷切S級 千鳥A級

ok

ok

後期千鳥已經唔洗衝住出 即刻出都得就算有聲都係個一瞬間
六代卡卡西冇左眼係咪垃圾?
認真,覺唔覺雷切個命名好鳩
點解用電流會切到雷電???
卡卡西係咪鳩噏

食腦

食腦

綱手都打贏佢啦
卡卡西係咪鳩噏

千鳥
傳說日本戰國時代的武將立花道雪曾經在暴風雨中在樹蔭底下躲雨,就在一道閃電劈落時,即將被擊中的道雪拔出愛刀「千鳥」將閃電劈成兩半。後人將道雪斬雷之事,延伸為將雷神切開,道雪也在此事後將刀改名為雷切。事實上立花道雪被擊中樹身的雷電經地面導電擊傷,終身半身不遂。

唔好咁認真啦
卡卡西係咪鳩噏

千鳥
傳說日本戰國時代的武將立花道雪曾經在暴風雨中在樹蔭底下躲雨,就在一道閃電劈落時,即將被擊中的道雪拔出愛刀「千鳥」將閃電劈成兩半。後人將道雪斬雷之事,延伸為將雷神切開,道雪也在此事後將刀改名為雷切。事實上立花道雪被擊中樹身的雷電經地面導電擊傷,終身半身不遂。

唔好咁認真啦

逸事[編輯]
1.傳聞道雪年輕時(35歲,推算大約為西元1548年),在盛夏炎熱之際的6月5日,於樹下乘涼午睡時遭遇雷雨,並且有一道雷打向道雪,道雪下意識的拔起愛刀「千鳥」揮斬,腳也因此而受了傷,然而道雪於戰場上的勇猛加上此大難不死之事,逐漸被美名為雷神的化身。而就算腳受了傷,腿力也不比健全者差,往後的戰役仍有配鞍騎馬奮戰的紀錄,晚年才由六名士兵負責抬輿,坐在輿上每為先陣激勵士兵作戰。愛刀千鳥則因此改名為「雷切」

邊個版本先係真
卡卡西係咪鳩噏

千鳥

唔好咁認真啦

岸本真係抄咗好多日本神話架
八歧大蛇比須佐之男斬已經係啦

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾

每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

九代係佢既話邊個八代

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾

每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

九代係佢既話邊個八代

九代應該係佐助個女
如果仲繼續出既話

係都木葉丸做先 先到佢

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾

每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

我諗無眼卡卡西可能都打得贏三代

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾
每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

無可能,
三代啲手里劍影分身飛埋去佢根本避無可避

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾
每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

無可能,

土流壁

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾
每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

無可能,

土流壁

帶土唔係有求道玉 晨早俾三代ko左喇

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾
每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

無可能,

土流壁

三代係歷代最強火影
如果以全盛期出現,輝夜都未必夠打
卡卡西係咪鳩噏

千鳥

唔好咁認真啦

逸事[編輯]
1.傳聞道雪年輕時(35歲,推算大約為西元1548年),在盛夏炎熱之際的6月5日,於樹下乘涼午睡時遭遇雷雨,並且有一道雷打向道雪,道雪下意識的拔起愛刀「千鳥」揮斬,腳也因此而受了傷,然而道雪於戰場上的勇猛加上此大難不死之事,逐漸被美名為雷神的化身。而就算腳受了傷,腿力也不比健全者差,往後的戰役仍有配鞍騎馬奮戰的紀錄,晚年才由六名士兵負責抬輿,坐在輿上每為先陣激勵士兵作戰。愛刀千鳥則因此改名為「雷切」

邊個版本先係真

傳說有好多版本,但就咁睇黎,道雪真係做過避雷針

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾
每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

無可能,

土流壁

三代係歷代最強火影

全盛時期手裡劍影分身>>>>>>>>木遁真數千手
其實卡卡西好地地做乜走去切雷,
搞到依家分晒門派咁

三代係垃圾火影
六代卡卡西無眼又係垃圾
每三代出一次垃圾火影
我估第九代係木葉丸

無可能,

土流壁

三代係歷代最強火影

全盛時期手裡劍影分身>>>>>>>>木遁真數千手

一隻飛鏢=一隻尾獸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞