有學生怕病仍戴口罩 校長:影相都不願除下 機構:社交模式難重回疫前

246 回覆
22 Like 86 Dislike
真,條友識得個term就係咁講,無消化過究竟有咩implications
佢覺得要去特登中招中感冒先叫adaptive immunity
班傻閪口罩撚平時又唔做運動,咪要靠個濕鳩口罩吊命囉
ching你個名好岩形容佢
佢唔係垃圾,係鬼佬袋底泥,或者廢老飛劍落地個地下
要咁先拎到adaptive immunity
第一 don't put words in others mouth,醫生啫係邊個醫生?有無名?有咩infection control credit?WHO就話high risk/有需要可以用PPE

第二 無人話無adaptive immunity呢樣嘢

第三 唔係要「感染」過先會有adaptive immunity

第四 上面條友嘅意思係每年要特登中感冒去keep up the adaptive immunity,你讀屎片覺得需要?
第五 adaptive immunity itself 唔需要「學」,contemporary medical practice唔會特登為咗個陰道immunity而用陰道分娩
唔係呢個問題 防病個程度可以每個人都唔同 問題係咁樣做有冇影響到人先 其實開呢d post 多數都係想圍爐笑人 過咁耐仲驚病啊 咁之類 但冇影響人就無所謂 返工對得人多 搭車d阿叔阿伯又成日咳 連戴口罩預防下都可以比人講一餐 呢d人生活都幾壓抑下
其實我就認為唔會100可以完全預防到 但邊個會想自己病 對得多人咪做下保護措施咁 病左就一定影響自己同身邊人架啦
咁vaccination原理係咩?
希望你戴到落地獄
除罩一年,無病過
我怕愛滋所以成日戴住condom
兒登仔有全免系統
我冇戴 係唔明點解人地戴會令你地咁大反應 又唔影響你
就係因為人口太密
太多撚樣病左又唔戴口罩周圍傳

Exactly
你啲垃圾喺度blame the victim
唔好講啦
d loser揾唔到野自豪好撚慘架喇
唯有話自己唔戴罩=好撚有獨立思考好撚有腦
然而真正正常有腦嘅人係應該自己判斷自己要唔要戴
唔係說三道四叫其他人戴定唔戴
簡單講就係mind your own business
我好支持你依啲口罩撚屌鳩戴口罩戴到落棺材架
東亞病夫始終係東亞病夫
呢D垃圾冇撚得救
又有loser跳出黎俾人笑
啲口罩撚講到一除罩會即刻病死咁
佢地出世已經開始戴緊,算係咁
畀你依啲鳩戴口罩戴到落棺材,慘過畀人迫戴狗罩嘅狗嘅口罩撚屌話我係loser真係寧舍好笑嘅啫
上面咪貼咗袁國勇出嚟囉,又扮盲睇唔到呀
問你我斷章取義咗啲乜,你又答唔到我囉
好心就過主收皮啦你依啲口罩防疫撚屌
香港班醫護直頭開工喺醫院整嘢食開party咁款呀
無除口罩?笑話嚟咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞