有學生怕病仍戴口罩 校長:影相都不願除下 機構:社交模式難重回疫前

246 回覆
22 Like 86 Dislike
然後死左果陣,靈車,靈堂會用戴口罩既相做大頭照,靈位都一樣
條友喺度扮理性
講埋咩don't put words in others mouth
但自己做就得 例如 #77 #217
冇追post真係比佢呃撚咗

有論點駁唔到人 就扮睇唔到
唔夠人講就話人loser人身攻擊
但花咁多時間同班loser喺網上拗 又會係咩人呢

條撚屌好撚出名架
點解連chatgpt都知
樣衰就樣衰啦 扮咩驚病
無人想病 但唔想自己咁易病 係一定要訓練好自己免疫系統 所以我完全唔介意
一係就揀定時打針
Anyway
樣衰就認啦
佢哋會當個別例子
其實你真係知唔知咩係adaptive immunity
咩唔洗學 唔洗接觸 乜都唔識仲屌返人轉頭
Naive lymphocytes 係要有activation
點activate? 平時有antigen exposure
點會有?就係要接觸 一係你就打針
武肺唔係啲咩HIV Hepatitis
你個身體搞得掂

我提鬼佬係想講 大家都係人類 佢地證明比你睇係根本無問題
與其話我奶鬼佬 不如話Asian東亞病夫乜都驚大餐。
你係咪想暗示偉大天龍國一解封, 就死左幾百萬人....??
佢地最近個flu season已經爆到九彩
其實唔係下下咁極端
其實以前細個etv都係叫你洗手洗幾十秒

個人衛生,清潔就係不嬲要做
要去避免一d「相對」污糟嘅環境
避唔到去就要戴防護裝備

坦白講,香港嘅公共交通
其實真心係污糟喎
擺明咳到仆街又流晒鼻水嘅人冇戴口罩嘅習慣
廢老又抹完鼻涕周圍摸(我諗冇人冇見過掛)
其實疫情前都唔只一次
搭巴士上上層坐左一陣已經feel到個鼻唔舒服,要奶野嘅感覺
只係以前冇戴口罩嘅習慣你無啦啦戴住好似你係異類咁

其實宜家有返呢個concept我唔覺得係一件壞事
其實最好緊係病嗰d撚樣戴啦
但係佢唔戴咁咪我戴囉屌
其實只要唔係去搭車,淨係行街基本上都唔會戴口罩
通常係啲閪女人
你自己上面就話要中招先有
依家就褪軚話接觸
你記住你係話要每年特登去中流感去keep up個immunity
柒撚咗就收檔啦
接觸咪即係中咗囉
一定要發病先叫中?
不學無術扮代表
戴左4年口罩未中過感冒

應該中一次感冒就會死
接觸=中招?
"我COVID中招" 原來解我接觸到COVID病毒但健健康康無發病
"我中咗HIV" 原來可以解我HIV negative

你就真係不學無術啦, 學撚完個term唔撚明個implication真係形容得你好準確
條袋底泥傻閪仲拗緊, 越拗越柒
唔好同佢嘈啦
隨時佢就係睇完content farm每日食2粒鼻屎增強免疫力個種人
唔撚日日去病房唔戴口罩?一定免疫力異於常人進化左做新人類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞