有學生怕病仍戴口罩 校長:影相都不願除下 機構:社交模式難重回疫前

246 回覆
22 Like 86 Dislike
你揾風土病同cancer比
咪出街啦
仲有呢?我講緊兩個大陸
你得一個國家
我直接回應緊#23個問題咋

我幾時有話要比較呀
港豬好清楚啲病菌邊度嚟
人均密度呢?公共交通工具使用率呢?
咁撚大個人無腦唔識分析自己戴唔戴口罩?
要參考其他人戴唔戴先再決定自己戴唔戴咁撚自卑?
人地戴口罩有無問你借$2買?關你撚事?
咁樣個身體其實仲廢,d抗體廢晒,病左就仲辛苦過其他人
幾好 支持多啲人戴 724咁戴
佢地開心 對我又有好處
關我撚事咩
跟住真係中咗就病到仆街
反而會去諗隻菌真係好毒
跟住更死攬住個罩

Asian呢方面真係幾特別 正如香港醫生會一黎乜春藥都開哂比你
外國係prefer身體有能力打
人地無public transit?
人地public transit都唔戴喎
London Underground夠唔夠多人用?佢個tunnel用咗百幾年通風仲差過亞洲

咁撚大個人無腦唔去了解免疫系統點運作
個事實係依家啲中學生根本對自己個樣愈黎愈冇自信 唔敢比人睇 都唔關病唔病事
好同意
有乜嘢緊要得過身體健康
感冒完一定會好返㗎?
所以我係非常支持國安法同23條立法
我認為喺兩個護法基礎下
應該新增一條法律
係要每個人廿四小時戴住頭盔
個頭盔頂有個鏡頭影住每個人每1秒每一刻做緊乜嘢
個鏡頭有AI分析
再加連去所有警察系統
咁樣前排嗰單商場黐線佬斬人就完全可以避免
大佬呀人命係最緊要㗎
識得啲女仲戴罩嘅九成樣衰
咁多年都有依啲人,你係依幾年先出世定大陸落嚟?
樓祖weak到
唔出街最安全最健康
事實戴咗口罩病少她多,好爽,應該繼續戴,減輕醫療負擔,尤其係廢老應該立法規定廢老出街必須戴口罩。
無盡戴口罩越耐, 啲坑體越弱
到終有一次失守中傷風感冒就會越辛苦
除罩後呢1年, 中過2次covid, 一次甲型流感, 一次乙型感.....
依家就算同covid 人仕面對面一齊食飯都唔再中.....
p.s. 中甲型果次好辛苦燒咗5日, 行去睇醫生時仲暈咗係街....
似係你家姐老豆老母唔識教仔女搞到佢都唔識教個女
閪人面唔使戴口罩都可以
閪你咪閪你 唔使怕怕醜醜
所以長期戴口罩都唔係有效嘅方法,仲要吸少咗新鮮空氣

真係想增強免疫力都係做多啲運動同食得健康啲,冇得怕唔怕病,人一定會病
咁撚大個人無腦唔識分析自己戴唔戴口罩?
要參考其他人戴唔戴先再決定自己戴唔戴咁撚自卑?
人地戴口罩有無問你借$2買?關你撚事?
有o的人鐘意睇照片o黎點人相嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞