有學生怕病仍戴口罩 校長:影相都不願除下 機構:社交模式難重回疫前

246 回覆
22 Like 86 Dislike
識人做消防
佢係局當更果陣都全戴口罩
除非要出動揹氧氣樽先除
佢唔係care衞生
係唔想見人
戴個爛鳩罩想保護乜嘢?
咁驚就著全套防護衣啦
有病果陣戴 上面咪講左
日本大部份似係因為容貌焦慮多過因為防疫
點解影相要除口罩?
一唔帶口罩,d廢老就對住冇帶口罩既人咳
一唔帶口罩,d廢老就自動導航,對住冇帶口罩既人咳
讀多啲書啦有innate immunity
唔覺得咁樣好病?做咗幾年同學連人哋咩樣都唔知
連登話人防疫撚班社會垃圾咪係最無公德心班人
口水鼻涕未必有菌,而係支那人的衫褲鞋襪
沾滿晒細菌, 支那大部份廁所冇抽水馬桶
喺踎廁踩屎踩尿, 痾完落嚟香港周圍散播
落到嚟『坐地鐵 巴士 的士 小巴 餐廳 ....』
(利申: 唔係歧視支那人, 相反我係為佢哋好)
先至講到口臭都要講, 根本支那全國污染
無論空氣或食水, 100%環境衛生問題
支拿排污設施零雞蛋, 一日不搞好排污系統
遇著水浸水退,即時爆疫

聽聞支那根本未停過爆疫 死亡數據亦冇清零
倘若屬實肯定係環境衛生問題 搞乜都冇用
通街假水渠,抽水馬桶又唔普及,屎尿亂倒...
夏天洪水一到就浮晒啲屎尿穢物出嚟數月不退
好啦! 水一退就即時爆發瘟疫,永遠循環不息
中國數千年來的憂患 完全冇改善過
賊共斂財自肥未學行先學走只顧搞西方科技
起碼的民生建設例如排污系統就置之不理
已經有心理病啦咁都叫正常?
你都再讀多啲啦
連醫生都叫唔需要戴就唔好戴,無感染過,點develop adaptive immune, bb出世都係接觸媽媽既陰道細菌黎學develop immune
無哂論點loop緊

理論就講咗 菌係一定要平時多接觸先會免疫系統好 (詳見acquired immunity)

講真你應該見香港既外國人都無點戴口罩 又唔見佢地嫌人口密度高
讀多啲書啦
Innate immunity唔係萬能
如果唔係點會HIV搞T-cell 會啲人咁易病呀?
Up乜撚野呀你

唔通你想講有 innate immunity 就唔駛打針呀?

都無撚腦嘅
防疫防到傻撚咗
好意思叫人讀書
要每年感冒一次keep up with外面細菌?
其實好事黎既 揀朋友可以好易見到個人性格 驚個風土病驚一大餐擔驚受怕 又無科普知識
要每年感冒一次keep up with外面細菌?
That’s how your immunity system works
更何況接觸得多唔會太大病
好事嚟,唔使見到啲垃圾病住,口水鼻涕係咁噴,然後周圍摸周圍掂
就算無病,平時都屙完屎尿唔洗手周圍掂
乜你咁話外國人架
人地鬼有諗呢啲嘢咩想戴咪戴使乜同人交代 係連登啲廢青咁得閒乜都屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞