7人車移民英國⋯⋯船運用邊間好?

182 回覆
13 Like 188 Dislike
樓主唔應該係度問,呢度好多激進留港L會搞事
問啲平常野都幾十個負皮
留名睇後悔.
有人運兩部日水k car嚟,出唔到保 日日曬太陽又無人接手。
七人車嚟到都唔會易賣。
你架咩7人車咁巴屎閉
唔係巴閉
純粹計錢

運費4,5萬港紙搞掂
但係英國買二手7人車,6萬港紙都係買勁舊嘅車

咁計慳返2,3萬
又唔駛驚落地買二手車返黎又整下暗病
Check完保險,你會即時放棄
好奇又有無人會運freed過去呢?

雖然無力,但空間都幾好用
所以我先講盡量唔好用七人車,有時成條街都係死車,跟本冇位俾你避,你會好緊張。另外路面又多窿,你架七人車低少少都麻煩,所以哩度啲人揀高身SUV多。最緊要哩度啲人只當車係代步,唔錫車,同香港人心態好唔同。你架名貴車好似奶野,我自己架車都俾人整花晒,仲要冇仇報果隻。如果真係要運要有心理準備。
我都有朋友UK 渣2010 stepwgn 貪佢有電趟(uk車行買), 保險約2萬,爽左2個月 之後 壞電趟,等車行parts 2個月 途中 自動波箱難入波同反應慢 車行仲未check到問題,可能想拖warranty🥶
運乜鬼,呢種入口車唔喺英國個Database 入面,買保險煩,街邊車房又話查唔到Spec,唔太願整
到英國就應該一個大人一架車,仲揸乜鬼 7 人車
認真,英國揸7人實好柒
岩岩整過自己部車,發現好多零件歐洲廠同日本廠唔同款,成抽野都唔撚同

你自己整過車未
可能人地唔係倫敦掛
7人車不嬲唔識欣賞
所以運過去真係唔覺得有咩問題,仲可以香港執好部車哂先走
由得佢運過去

英國揸過車就知啲路窄又爛
俾你做到保險又點, 呢度大把開門撚 hit n run, 車cam都冇撚用 少少嘢保險就total loss 到時車價一定低估因為少reference
香港人思想帶過嚟英國
咁咪留港
基本上求外國生存即技能都無
去乜野外國啫
咁咪留港
基本既求外國生存技能都無
去乜野外國啫
英國屋大多數都2個車位,大多數家庭都2架車,你揸7人車做乜
你由頭到尾都無解釋過點解要7人車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞