7人車移民英國⋯⋯船運用邊間好?

182 回覆
13 Like 188 Dislike
英國啲7人車又貴又閪
諗住運架車過去

跪求有無推介?
其實好難知邊間好,呢啲服務用得一次,我覺得好你又未必覺得好

我部車都係運過嚟,正正常常total 五萬蚊左右,係等咗半年比較耐(當時Covid 高峰),不過本身都唸住買多部車所以ok
感謝
你最好check 左點買保險先. 呢度7人車嘅車保, 好多唔受, 受嘅一係好貴好貴. 係講緊其他車嘅double 或triple.
香港渣過去啦
咩車要運咁誇張
小心保險貴到含撚
最大劑係冷門嘅型號 肯含撚都無得被你含
check保同埋當地維修咩價
隨時換車好過
去果到買啦
兩年前運左部stepwgn過去, 連埋驗車出牌 四萬蚊港紙
架車去湯左佢算啦
我係facebook 見過, 有人運左部2023年嘅Vellfire 過黎, top model. 連牌都未出就要放番出黎............架車賣個陣仲係碼頭...哈
保費貴,維修貴
除非你一家7口唔係既話7人車唔太必須
揾啲dealer 買啲舊既日本七人車咪算
咁d鬼佬七人車同日本七人車又真係兩回事頂到第一年貴保費第二年會好好多
英國啲路唔太適合七人車,特別係兩邊泊晒車既街度。有時諗啲香港人做乜帶七人車過嚟玩自己….
唔止係insurance 同出牌, 係每年規定要做嘅MOT 同service 都搵唔到人整. 我本來係好想運架日本 Vellfire 過黎. 不過做左大量research, 做到, 不過條路好難行. 好似下面條友咁. End up 我係買架呢度有嘅日系SUV.

講開呢度d 路on 9 設計, 我屋企附近係好多呢d 咁嘅野, 2邊擺舊鐵係度

好幾條街都有. 我架SUV 都係緊緊過2邊側鏡high 唔到. 我唔知如果我楂架Alphard 會點. 另外唔知有無人楂過呢條係London 嘅Rotherhithe Tunl隧道. 個設計又係on 9 嘅. 窄到一個點係一係hit 隔黎行車線啲車嘅側鏡, 一係左邊上膊

我都係stepwgn

出唔出到保險
我發覺啲保險網站有啲吊詭
揀牌子車款之後,stepwgn就係無2010年揀
咁係咪出唔到保險?
耐不耐都見到R佛之類日系7人車喺街行
起初以為係亞洲人揸
發現全部都係local白人
睇autotrader 啲車貴到痴線
十幾年車嘅7人車都賣5,6千鎊
mot我都係求期揾間車房就做到,service換油個d自己同個朋友做到,honda d料又共用, 暫時都無咩問題, 但係都有諗過如果爆擋風玻璃都大鑊
空郵啦
seafood ghost
英國人鐘意兩部車,都唔會用7人車
你問啱人喇你揸緊RP1打後既款?
如果係一開始買係要打電話去報價,有幾間專做水貨車嘅保險, 比個心理準備你, 我啱啱到出份保險要£1500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞