|Switch機主討論(180)|

200 回覆
6 Like 1 Dislike

常見問題

Q: Switch有無鎖區?
A: 無,eShop地區跟 ac,一機可同時登入 8 個 ac

Q: 點連 5 GHz Wifi?
A: Set 個Wifi Channel 去36-64 或 100-140之間

Q: 部機黑畫面/定咗格/撳電源掣冇反應
A: 長撳開關掣十二秒

Q: 要keep咩先有保養?
A: 1. 需維修的主機及配件 2. 主機外箱 3. 印有銷售店舖名稱或蓋印之購買收據 4. 主機包裝內之香港原裝行貨保固證
需預約維修 https://www.nintendo.com.hk/support/repair/

Q: Switch行版/日版/美版有咩分別?
A: 行版有保養同香港用嘅三腳火牛(不過任何版本都係用國際牛),其他一樣,內置多國語言

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

任天堂Switch ONLINE會員服務

https://www.nintendo.com.hk/hardware/switch/onlineservice/

1. 網絡連線

成為收費會員後即可在Splatoon, Mario Kart等遊戲中享受網絡對戰

2. NES/SNES - Nintendo Switch Online
(類似Netflix)成為收費會員後即可享受任天堂平台經典作品, 會定期追加新遊戲

3. Cloud Save
成為收費會員後可備份存檔至雲端網絡, 部分遊戲為保公平(官方講法)並不對應cloud save

4. Switch Online App
連動電話app

5. 特別優惠
成為收費會員後可享受不同優惠

會員可下載免費遊戲「Tetris 99」(俄羅斯方塊大逃殺)

發現個時間表都無乜好update
依個post應該夠推到新機發佈會
無game無機
收到風
今日發現隻 CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION 有50% off
想買時睇咗眼steam嘅評份,話隻game嘅移植debug唔係好好,請問switch版本有冇同樣嘅問題?
隻驚發售兩年一直俾SE半放生,除非steam最新評論有改善否則唔建議買
喊出嚟, 見個系列好似幾吸引
唔該晒你
唔知有無bug但見無中文已經唔考慮
想問下如果我eshop買左日版game但發現日版無中文
有無得退或者轉返港版
緊係無,下次買game前睇清楚先
Lm
有無人試吓玩大亂鬥官方大會
買左龍珠
卡卡洛?係咪load得好慢switch?
十秒內load完
公主有冇偷跑到?
有,見旋拍有人賣
應該有偷跑
睇怕都要等暑假先講新機

仲要等幾個月
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞