我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,求助解答 ( 69 ) - RAM SSD一直升價

866 回覆
10 Like 11 Dislike
coil whine 黎
windforce 同eagle 散熱係咪差唔多
Z790優惠黎了
會over少少.但用4070 ti .如果唔得就再諗
1 x [8月電腦節優惠]Jonsbo D31 Mesh Screen Micro-ATX - White + 三把 Jonsbo SL-120 ARGB PWM Reversed 反葉 - White + Jonsbo TG-240 ARGB CPU Liquid Cooler - White (可另加$80升級到360水冷)
價錢:$939

1 x AMD Ryzen™ 5 7600X AM5
價錢:$1,699

1 x [3月優惠]Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE AM5 DDR5 Micro-ATX
價錢:$1,499

1 x [3月優惠]ADATA LANCER RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C30 - White
價錢:$959

1 x ADATA LEGEND 850 1TB Gen4x4 M.2 2280
價錢:$579

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER AERO OC 16GB GDDR6X
價錢:$7,299

1 x Gigabyte UD850GM PG5W 850W 80 Plus Gold Fully-Muldar ATX 3.0 PCI-E Gen5 White Edition
價錢:$999

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $14,053
https://www.faroll.com/customize#NTkwOSw2NDM4LDcyOTksNzMyMyw3Mzg3LDc1NTcsNzczMg
結衣
pg32ucdm 代理仲未俾價錢?
呢個情況我都試過,後尾發現係個display card 托架頂住期中一把風扇轉唔到 (平時待機風扇唔轉就冇聲)
唔好意思 因為擺電腦個位比較細(e家用緊define C)

請問Phanteks Eclipse G360A同Meshify 2 Compact邊個係防塵方面會好d 或者其他差唔多size既機箱都得 (唔好寬過210mm)
meshify好好多,g360無隔塵網
悠二我問個on9問題 我係你果到買件冇叫你地包埋砌機 我自己砌 依加出事 係唔係冇得比你地check 睇下有咩壞23年 7月係你地果到買件砌
邊隻箱
Fractal Design Meshify 2 Compact
請問Samsung PM893 SATA SSD 1.92/3.84TB有無得訂?如果有的話幾錢
想要三隻,係其他舖頭問過都話量少無得訂
對上一次砌機已經係8,9年前到依家仲用緊6700k+970已經完全脫哂節,求推薦list
預算大約5000~10000左右因為已經有部份料買左所以應該冇整機全部買咁貴?會小OC,主打機偶然會玩大作但唔偏重主流3A,唔需要RGB,紅=已有部件
CPU:預定買14600kf
CPU Cooler:偏好風冷,我上次砌機個年代應該係用貓頭鷹最有性價比唔知依家仲係唔係?
MB:比較偏好Z板,之前好似睇過下話B板配K U會有高電壓/高熱情況?
SSD:已買crucial T500 2tb
RAM:用返舊機kingston ddr4 fury beast 3200mhz 16gb*2
GPU:偏好4070/4070 super,依家用緊2K mon應該夠用?
PSU:以前買左隻antec ne650c 650W冇用過打算用佢,不過唔知夠唔夠推部腦
機箱:偏好ATX,唔需要透明側板,預定重用返以前兩隻hdd,只要細過antec P110就得(48.9 x 23 x 51.8cm),果時買完on99唔記得度結果放唔入櫃要放地下
1 x Intel® Core™ i5-14600KF Tray Rivia貨
價錢:$2,090

1 x Gigabyte Z790 D DDR4 LGA 1700 ATX
價錢:$1,599

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB GDDR6X
價錢:$4,899

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Cooler
價錢:$299

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $8,967
https://www.faroll.com/customize#NDk0OSw2MjkxLDc0NzYsNzY5NQ

你隻牛+12v 得600w,好極限,建議買過
機箱自己揀啦
intel / amd ?
Intel
咁應該送左了
冇錯 尋晚送到開心使用中
Pish有冇貨?
介唔介TG PM我
可以咁講
星期一問多次
悠二睇一睇tg,想攞優惠麻煩哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞