電車貴左又要推下柴油車

300 回覆
75 Like 12 Dislike
貨van 無咁慳油柴私做腳車就掂
Kia Sorento 19年van
打爆先5-600$
大約$0.7一公里下下都大大腳
最近出左部x5 30d 動力同空間方面好滿意
行高速多 而家無開冷氣 40L油行到550km
冇穫氣?
Mazda 6
師兄 想請問邊間 thanks 🙏🏻
hybrid 主要回收energy
一陣$0.3/ km變 0.15 點算
都可疑 唔係日日跑長途點會走去買柴
恆堡會
land rover 好似有架柴油
defender 90 6xx k
點解日日跑長途先會買柴
17年柴,到而家 46000公里數
上手同到我手架車內外新到全新車咁
病態錫車,一個星期最少洗一次
一個月就自己鍍一次膜
而家慢慢充電又會收錢
唔知邊位大哥諗岀黎 斷鐘收費唔係按度收費
咁計法 0.4-0.6一公里
咁計其實柴仔都唔錯 係要換偈油波箱油油隔要錢
咪住先
里數高同牛唔牛肺唔可以拉埋黎講
再講里數高低同多唔多野整無咩直接關係
真係好睇平時點用車
油站定鬼油?
油站
點解唔入倉?我同我架車同你同期,依家行咗160,000公里全部都係倉淨係換消耗品,乜嘢都冇壞過
我公司車使鬼入倉咩
我10萬仲有番原廠保養
2020 sorento GT 真係好好揸,得閒跑兩轉uber,啲油錢已經返返黎,行左10萬都無野整過,仲勁醒神,油耗仲同新車個時一樣,係無得玩港車北上,其他無咩好投訴
我舊款V版頭轆嚟
先24萬炸
平過新版成8-9萬
點解有啲係7座危又有5座?
7座私家車牌,多兩個位,可以港車北上,隧道費又跟私家車

5座貨van 版,夠15年要劏,政府無補水,隧道費貴,但車價已對平!
7座係柴油私家車/汽油私家車
5座係柴van
幾皮野有架柴私抵wo
再唔係商用車sorento, 牌費千幾蚊一年only
3毫子一公里
邊有幾皮野柴私,係未汽油私家車牌先幾皮野
商用車 牌費平,但保險貴,打返個和
柴van過海成本其實都係 $50
如果唔係成日過海, 一個月先幾次
泊車仲可以泊貨車位

不過唔知sorento 多唔多野整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞