電車貴左又要推下柴油車

300 回覆
75 Like 12 Dislike
平一半
考慮緊買bmw 柴 X3 /520D /kia sorento
kia sorento 係咪冇咁保值
15年架車仲值幾多
忍到揸15年唔賣先算啦
一句完

15年前私家車值幾錢先 10萬8萬
定1兩萬
到時有2~3皮已經好好
我架柴van $0.5/km

一個月都行唔到1000km,d人買電車都唔買柴van,個市靜到想甩都難

其實夠期死既柴油 vs 15年汽油車都係1-2萬
你用電車比就無計,叉電時間都係錢
差不多換車,樓下冇位叉電想出部柴油車

本來睇緊520d

但開過同事部5系覺得車頭太闊同個款太老成

有冇320d車主分享下抵唔抵玩

或者師兄們有冇其他柴油車推薦
5系改尾期款好有型, 仲有造功隔音避震等等, 3系比唔到你
咁咪買返電油車囉
油渣 -14.1 再會有 $500送$100油卷
柴油求其都減緊15,16蚊啦油站
你望望2017 年sorento 柴私,16-20就有,都好保值, 520D 都係
X5 柴油有無睇過,幾靚仔又有5/7座版
sorento 柴就私好似一般都7 座,柴van 唔會出,因為唔值錢
減下減下 同倉油差唔多價
所以差小小都係入返油站算 一缸行700 以上, 每公里5,6 毫
之前倉油好似$3, 而家唔知加到幾錢?
6蚊幾啦已經 , 貴左成倍但見到電車貴左咁多, 5,6毫一公里都可接受, 汽油兩蚊一公里就唔得了
16 年 BMW X3 都係17-20咁上下
好似X3 抵屌D?
btw 有咩2手柴車推薦? 20萬內 當然抵買行先
唔介意sorento van仔版/有死期果D
Mazda 6 D嫂 2017年 7-8萬有交易
香港揸柴油車無敵,以前買過寶馬柴油x1,入埋倉油打爆好似最平試過$130
而家倉油都係6個幾 打爆一車都係3百頭行到五百幾
近年最重鑊氣嘅日本車
真咩 多數有咩問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞