[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (4) 白頭佬斬TIFA 此仇不共戴天

981 回覆
9 Like 2 Dislike
其實今集等於識飛
見到d台仔打完隻驚都話垃圾
突然覺得仲享受緊隻驚既自己有d奇怪
各花入各眼
確實有野做得唔好 但垃圾就稱唔上
Normal 轉左easy先過到 可能我癈
但係比人講到如果覺得個open world仲ok就係冇打開機咁
心諗er, bg3, witcher3, fallout都有挽過
我都係覺得個open world唔錯
濕婆
open world來講 我都覺得做得唔夠好
部份支線重覆 0探索 連隱藏戰鬥報告都唔係隱藏 浪費左個world
Open world之前FF15咪柒咗次勁嘅
今次玩返係好咗好多 不過最多叫緊緊合格
尤其而家大部分玩家玩嫌咗open world
所以要求又再提高咗
開下塔都算 另外嗰啲去到撳下制就走得
就唔整好過整 一係你加啲野講落去
例如召喚獸有咩傳說咁
我都明
但係我覺得未到垃圾既程度
如果會有隱藏地城, 會強逼你分開party既地區, 可以帶唔同地區既陸行鳥開拓舊地區,水晶點可以強化你身上魔石咁我緊係覺得開心啦
但而家都唔係差到好垃圾咁
對話有講下召喚獸故事背景既
佢如果3 part係 scan >背景故事 >最後打一場條件勝利 會舒服好多 慢慢了解 合理地弱化召喚獸
啲召喚獸傳說要你打爆粒引導石先會講
所以我miss晒鳳凰啲傳說
連續做48下冇失誤都贏唔到高級
要51下
呢啲不嬲都係自己唔鍾意就踩到屎咁,鍾意就冇所謂架啦
要探索返去玩薩爾達
我反而幾鍾意呢d標明曬
白金撚唔冼上網睇攻略片
好想知佢有冇玩緊
挽咩春
除咗小遊戲太多又迫9你玩之外無乜好屌。queen’s blood,金碟d game 幾好玩,但其他mini game 好煩,,唔玩又拎唔到飾品同武器。講真拎高分係攞收藏品感覺會好好多,可以爆咗機之後先打返。玩sit up玩到燥底

下集建議
1. scan完兩個廟之後第三個係入廟打召喚獸,用VR打唔夠有feel
2. 開塔開埋個圖
3. 取消scan生命點(最悶呢個)

利伸:FF死忠
近幾年啲作品我會比:
FF15 5/10
FF16 7/10
FF7 remake 10/10
FF7 Rebirth 8/10
唔係 第二點要過咗第12章後半先出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞