[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (4) 白頭佬斬TIFA 此仇不共戴天

981 回覆
9 Like 2 Dislike
我重記得玩FF13 邊玩邊屌鳩佢一本道
唔記得係咪cloud回憶黎
當cloud記憶錯亂 個畫面唔係真囉
村長果幾條友 唔開槍 企定定比Sephiroth斬
我都係咁解釋算
今次有殺兵噴血噴到塊面
ff7有任何難以解釋嘅地方 只要將個問題歸咎係個白卡佬到 一切都會變得合理咗
13之後 D Openworld RPG 唔係踩地雷式撞怪問題就出黎
一定係行多過打, A村去B村一大段路世界地圖實係好空泛
13問題唔止一本道嘅, OOOOO同個故事又唔係吸引
因為有曬open world死症
就係唔夠吸引去推動人去探索
整咁多一色一樣嘅野又無好嘅報酬
自然無咩人想玩 中間仲夾住一大堆小遊戲
捉隻陸行鳥都搞一大輪
今次ff7算好有控制下個地圖點嘅量 UBI式仲死 個地圖90%垃圾

btw 採菇都有小遊戲嗰下真係屌出聲
消失為左俾你睇消楚d tifa
左膠
open world癌
都算係歐美遊戲毒瘤
SC直接解決問題
其實幾錢?
黃金好多間都56x
我暫時最大不滿除左好蒙之外,隻雀行路跑步個畫面都好chok ,ff15騎雀好似都舒服啲
我個感覺係個OPEN WORLD都係要你行一大輪
目的係最後去個模擬器過關拎召喚獸同埋個堆水晶獎勵
ff15睇你咩時期玩囉 初期一樣係lag 更到皇家版先改善咗
一出就買,講緊隻雀跑起步啲動作
FF15唔用PRO玩 LAG到仆街
請教下craft level點升搵唔到制作書停左係level 2
整新野有經 冇野整scan生命點出挖掘點
今次陸行鳥個手感係怪
跟住分心就甩beat 了
隻飛嘅陸行鳥玩賽道成日睇唔到
ff7張地圖做得幾好 大得來就算落地行都唔覺得遠 郊外又有好多唔同建築物

係部份支線拖 同埋地圖上面既互動唔太夠 浪費曬

好似rdr2 ER你會好期待做支線過程會遇到咩意外驚喜甚至主動周圍走搵extra野
搞掂呢part就會入
範圍唔大,好快下一章
第一章主角故鄉入tifa屋有鋼琴
係咪得tifa可以加力竭倍率?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞