[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (4) 白頭佬斬TIFA 此仇不共戴天

981 回覆
9 Like 2 Dislike
有冇人覺得啲任好重覆 變左人龍咁
同埋開塔真係好有ubi味道
明明買咗中韓版
校埋英文語音
點解都仲係講日文
戰鬥係好玩
但太多拖時間既設定
開圖開資源全部都要過動畫 唔係全部有得skip
支線玩到第四章 開陸行鳥車站搵個三舊材料
迫住上隻鳥鳩揾又無提示 行一步禁一次上制 哂鬼時間
根本唔應該出三集 兩集劇情玩法都可以緊湊好多
勁多任都好晒時間好似冇左上集緊湊啲既感覺
第4章隻擺尾龍魚唔記得scan,後期仲會唔會出現? 諗住白金
禁實上制 右菇轉方向就得 不過都係麻撚煩
就算cut大地圖 三集我都覺得佢唔夠時間講
聽乜鬼英文語音
demo果陣轉完再重開 你可以試下
chapter 2出左城咩都未有跑晒所有行到既地方
之後開晒啲野再跑過
好戇鳩 明知唔應該咁早🤣
無洞察到仙人掌宜家想搵返(已經過左支線)
但係成個地圖都係仙入掌 有無巴打有見過野生仙人掌?
有 沙漠地圖大把
大擺既話應該係個頭有朵花個款仙入掌?
沙漠有好幾款 綠色 橙色 金色(好似有)

冇注意係咪有花 沙漠張圖有個report支線 會見好多仙人掌
就係支線追住普通綠色個頭無花個款 就係miss左 兜左幾次個沙漠都係個頭有花
點解要緊湊?
連個劇情都係有時叫你去玩放鬆下 又唔係15個種亡國危機
根本平時就係比你遊山玩水拯救星球之旅
真係劇情有緊急野發生個陣佢自然就無得比你鳩行 例如金蝶之後個段 貢加加後個段
呢到大部分玩得頭2 3章主角先啱啱出城連去邊都未有方向你想有幾緊湊
玩得好悠閒好耐無試過玩咁relax既ff,到chapter 2仲係騎住隻雞周圍探索
尤菲好撚煩
要緊湊的話chapter 4~6 連住落玩唔停wo
暫時玩到captet 6 反而想放慢玩
好有旅行渡假feel
準備第5章
其實上集唔駛全洞察都可以白金,我估今集應該都唔使
反而16玩緊啲重要主線都可以飛返出去,入返就要重頭開始玩,乜鳩設計黎,Rebirth就正路好多
上個1001完得好完美
原作都好多小遊戲dum波鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞