[PS5]FINAL FANTASY VII REBIRTH討論區 (4) 白頭佬斬TIFA 此仇不共戴天

981 回覆
9 Like 2 Dislike
好有魂味
好易咋

周不時轉下角色就得

我長用Tifa Aerith
我成日唔記得洞察

依家用咗24個鐘清曬珠諾同Glassland所有支線
全部tick曬 26Lv先開始玩步操

強迫症發作
Aerith係屬於腦衝Zack
有冇人remake買左日英
rebirth買左中韓
屌而家無左兩隻召喚獸
三角完R1反擊上集真係無敵咁滯
仲要咁樣反格一兩下對面都Break可以係咁開技扑落去
有冇人覺得尤菲好撚煩好造作?想一巴一巴車埋去
爆咗機 關於好感度圖案 淺藍色之上應該仲有一隻色係100% 淺藍色大概係80%~99%
我都唔知佢有冇出到嗰招,撳咗都冇反應,又冇得獨立set 啲招
不嬲都話15遊山玩水係攞嚟講,有邊隻大地圖game唔係咁樣,16送餐重無聊,幾分鐘都唔使就做完嘅據點介紹任成日提住唔知做乜
要長按一陣儲氣 把刀會發光
第幾章出,demo 咁快見到佢以為好快
第7
我記得好似係第七章頭 要過完沙灘嗰一章
試吓先
打完穩藏boss先打結局 隻boss真係冇得比

聽英文版嘅我表示好鍾意yuffie好頂癮
Aerith英配個白滑大波妹仲正
https://www.instagram.com/itsbrianawhite/
zack好撚型棍 明明造型差唔多
zack好撚型棍 明明造型差唔多
上集一本道
今集又唔知做咩撚野整個OPEN WORLD
又叫你搵咩生命之泉又打下D細怪,仲學埋UBI爬塔開地圖我屌你老味
想問行埋去個生命之泉禁三下三角到底有咩好玩?

其實我真係唔明點解2024仲會出呢D咁既SYSTEM出黎
一係就跟返之前一本道,一係就直接OPEN WORLD比人探索
屌你又要整OPEN WORLD又直接標示哂邊到有任,咁有咩值得探索?
同埋FF7係咪真係有咁既需要去整呢個玩法?

個人覺得好似上集D貧民區咁既中小型探索已經夠哂
好抄唔抄走去抄UBI比人屌得最勁果樣野

仲有陸行鳥操控衰過15同16
有樣野較好係地圖可以隨時FAST TRAVEL,但既然整到可以咁樣FAST TRAVEL即係製作人都知自己D任煩到仆街
畫面柒姑碌就唔再詳細講
呢種openworld我都係去到第7章地圖先開始enjoy
第2 & 4章屌住清哂
爬塔開任真係好趕客,又唔想就咁宜衝主線,變咗雞肋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞