BMW車主討論區 [11]

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我有個白痴問題
咁NEUE KLASSE果部係25年IX3?
應該係,2025新ix3會用全新純電底盤,如果想入ix3最好忍下手
N55 435i 有冇得諗
依架X3定位好老尷
其實都唔關我地事, 因為代理肯定唔會入, 淨係谷電車
睇返三月銷量,貴果堆都無乜人買
點睇430d 2016 平平地 考慮緊入手
Ukjj
8成巿區喎
外國就唔老尷, 電車銷量放緩, 油車/混能車主導
仲未買
理論上係 正式同X3 分家 但唔知會唔會安過個名 好似IX咁
根據德國聯邦汽車運輸管理局 KBA 的數據顯示,歐洲車廠之電動車銷量的下降尤其明顯,包括:Citroen、Jaguar、Polestar與Volkswagen,2024 年第一季的電動車銷量均較上年下降 30%。同時,Porsche、Peugeot、Mini、Fiat與DS,降幅更是超過40%。

不過也不是所有車廠都銷量下滑,BMW的電動車銷量年增83.6%,Kia的電動車銷量大幅成長 106.1%,Skoda電動車銷量也顯著成長15.7%,Smart與Volvo則成長了14.9%和47.5%。

我馬頂住
有無ching有揸過14年m235i 呢部好唔好玩同埋上網睇過油耗7.2L/100km真唔真
香港冇乜可能做到7.2

架車震少少依粒野就嘈到仆街
有冇巴打知要點搞
建議直上f82
利申揸緊435
我部G20 係天窗dee dee聲寶馬咁撚多呢啲濕鳩嘢
了起圓圈粒嘢 攞魔術貼痴內圈 魔術貼剪走少少 廢事太啜
一樣
番廠整完兩年又嘈過
賣左了
點解咁講,但二手車價接近貴三倍 over左個budget
無錢既話, 借黎供都幾好...
F82 30萬入門車價...供無壓力.. 仲有LSD 可以試下甩...

預多幾萬蚊整車, 你估N55 就唔洗整咩. 不如整落部M車到....
M4 可能咪數仲少D...

(以上尻UP)
想聽吓師兄你對於呢架車嘅評價
你又有啲道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞