羽絨/風褸/旅行用品討論[26](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

249 回覆
3 Like 2 Dislike
香港買嘅Arc’teryx 係咪比同係美國官網買嘅size細一個碼?
我係香港買左件L嘅beta 係美官網應該買M定買返L?
應該係一樣size
我認知係一樣size 不過如果你有件褸係手 自己度完睇下同外國官網係咪一樣咪得
邊間sales水你
淘寶最好 支持安踏鳥
Arcteryx alpha SV 咩評價,倫敦著防風防雨岩唔岩用
Alpha唔係出行著,個袋位置唔啱 + 布料好嘈
咁應該買邊款好?
Beta LT? AR?
你見倫敦啲人著咩?
你入TK Max買件都已經OK,著Arcteryx Alpha同Beta行Zone 1可能會有啲奇怪。
Arcteryx Alpha 係一定唔啱. 袋位係完全唔係for 平時著.

Beta LT 都免強叫得, 你當雨衣嘅話. 不過好似上面嗰個講, 倫敦無人著呢啲風褸. 佢地一係就咁一件抵到冷嘅羽絨, 一係一件英國人著個啲coat.
唔好睇咁多小紅書,大陸人著arcteryx 剩係諗住show off 自己幾有米,所以大部分人都係攻頂alpha sv, 我覺得urban 用著 hard shell 唔係唔得,不過留意下多d 人點襯,btw 依家隻雀比大陸公司買左,價錢升得太誇張,除非你真係好鐘意個款,如果唔係就quality,價錢,公司背景來睇都唔值得買
想買件防水防風 風褸,當雨褸著都ok,唔想買TNF
Arcteryx 有無咩推介
如果真係想買arcteryx 不如揀Veilance
Beta LT 或者Beta SL 都得.

不過你有心理準備, 呢啲風褸係倫敦用途不大, 頂多當雨衣用. 因為夏天你唔會著, 冬天你唔夠暖.
唔該巴打

如果凍我諗住會係入面加件薄羽絨
好撚貴
安踏鳥而家幾錢乜show off到咩
見倫敦有錢個理都係著moncler

Btw外國著hard shell出街
人地真係會以為你去行山
出國旅行大陸人清一色arcteryx
搞到我想掉咗自己嗰件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞