羽絨/風褸/旅行用品討論[26](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

65 回覆
0 Like 1 Dislike
懷疑唔關事
呢幾年出既Atom 係好易起毛粒
見到德馬Helly Hansen rain jacket 減價都幾平
唔識呢個牌子,有咩正野推薦
Outdoor research microgravity ascentshell jacket

其實如果去大約3度既地方 我係咪可以著一件依啲 入面heattech加hoodie
請問10月中上少女峰, 要著Arc'teryx Atom LT Hooded 定AR?
又無去Protrek開倉?bd liquid point shell $1,199 gore-tex 2.5L 幾低,不過得返L碼,其它rain shell就$999,應該好過U記嗰件$599掛
呢件shell 嚟㗎咋,淨係防風防水,冇乜保暖能力
有冇人試過喺Montbell官網買衫,狀態一直喺”出荷準備中”幾日?

喺正常定會俾cut單?
3度羽絨黎保暖都要120-150g絨毛 少少腫.
heattech+hoodie冇話唔得但係要著「重」d.
例如 羊毛厚heattech 羊毛厚hoodie 1kg著上身
冬天既日本 如果著Montbell Permafrost Light Down Parka會唔會太熱(入面會著件薄heatech加普通笠衫)
Arc'teryx Mantis 1/2 邊度有現貨
香港有邊到買mammut 風褸
想問下 Montbell wickron tee
大家係咪就咁掉入洗衣機洗?
定係會入洗衣袋?
我掌握唔到點洗先唔起皺
或者係有咩方法令佢可以燙返平?

有七八件tee 其中兩件無啦啦變咗梅菜咁
就咁洗冇試過皺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞