羽絨/風褸/旅行用品討論[26](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

249 回覆
3 Like 2 Dislike
收到
咁你地會揀邊款

有冇著過
最近買左klattermusen
發覺好過mont bell
買左邊樣
Ansur
普通風褸 design幾靚 料又舒服
嗰陣時唔識,去韓國0度,着對con屎,普通襪去,結果去到凍到隻腳痛到行唔到,行一步痛一步,嗰陣時仲要唔知咩事,冇諗過咩原因,返到嚟先知道原來係凍到痛
咁價錢邊方面舒服d先
如果2 3月去日本滑雪應該點著
未滑過雪 有冇人推薦下咩牌子咩類型衫褲
見樓上講起klattermusen
分享下我之前趁特價買咗件sif 薄外套
真係幾輕幾舒服cutting 唔差
但始終係北歐牌子,正常亞洲人身高應該會覺得啲衫有少少長
個人幾鍾意佢個拉鍊位,但可能有人會嫌無得插袋

環保物料耐用耐磨程度成疑,而正價真係好貴
正價我會揀返其他牌子
Montbell Permafrost Down Parka

patagonia downdrift

邊件會暖d?
Montbell Permafrost Down Parka
thanks,其實點睇邊件暖d?想學下野多謝你先
hi 各位巴打 想問下12月去德國 大概-5到5度會prefer我買邊件? (可能之後都會用黎去北海道嗰d)
1.Montbell Permafrost Down Parka
2.Montbell Permafrost Light Down Parka
3. Any good alternatives?
唔該嗮
2.Montbell Permafrost Light Down Parka
thanks 偉哥
日本仲未有羽絨賣
岩岩打算係campsaver買野, 但比唔錢
係唔係BAN左香港信用卡?
想屌件加拿大鵝
想知一月去北歐睇極光,入面著heattech加件厚衫再加Montbell fleece + Montbell Permafrost Light Down Parka,出面再加件 National Geographic Taruga羽絨 夠唔夠? 本身一早有件NG 羽絨,唔想買多件Permafrost down Parka
以我認知,做得兩件羽絨都冇用,羽絨係靠身體發出嘅溫度鎖住保暖,出邊嗰件羽絨冇你啲體溫,根本就唔會暖,一點薄羽絨,一件厚羽絨,一件擋風
今日終於feel 到入秋。應該會hit 返個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞