羽絨/風褸/旅行用品討論[26](Montbell,Patagonia, Rab..etc)

249 回覆
3 Like 2 Dislike
你應該係打左送貨 同 bill adress 相同
想問有冇巴打買過狐狸仔winter jacket
夠唔夠頂北歐既冬天
本身咁o岩想買 Montbell Permafrost Light Down Parka Women, 係 UK 要 400英鎊, 叫 post 頭個價再 check 返原來平一半有多
係歐洲得買名牌係平過亞洲
見哩到d人都係著canada goose或者moncler
風褸就stone island / cp company
歐洲好多人穿canada goose. 十年前係芬蘭諗住整返件一睇成8千銀即刻放棄. 不過而家香港基本上一年都穿唔到1日咁厚既褸
我窮L
Montbell 已經夠
加拿大鵝呢個真係唔識欣賞兼無本事買
試過幾張卡入bill address都係HK, Add卡都失敗
Email問左都重未覆我
速乾打底衫同打底褲
普通中層
滑雪褸 要防水透氣
滑雪長襪

新手成日會跌 所以都會幾熱流哂汗
滑雪褸有冇介紹? 定求其一件goretex都ok
唔洗一定要gore-tex,有gore Tex貴好多
睇你諗住會唔會長滑
Goretex 其實防風防水
啲大陸仔就好鐘意淨買burton AK系列
你有足夠預算可以考慮
我自己就買咗香港品牌 all gear no idea
你可以IG睇下 唔貴但係物料同goretex同級
20000/20000

同埋我覺得對新手嚟講 褲先梗要
你成日會跌 同坐雪 唔防水既話你屁股會濕哂
新手應該狂跌
有件montbell既soft shell囉 但薄
Softshell 可以當mid layer
我真心覺得三合一嗰件幾好
邊件 link or 名?
Mont bell個件,tnf 都有類似嘅三合一
想問有無人買過 Columbia 羽絨見大部份千幾二千蚊都只係用緊FP650 (例如DELTA RIDGE II),入面啲反光物料係咪真係咁暖
Nanga n1a1香港著會唔會太熱
上次去冰島都只係負7度左右

黎緊去哈爾濱
成世人未試過咁凍既地方
大概負2x度
有冇羽絨好推介
Mont-bell件三合一
入面內襯可唔可以換其他羽絨?
例如1000fp果件?
唔知,不過如果你換其他,不如分開兩件買

支持
速乾打底衫有冇建議
買件mont bell,平時冬天又得,做運動又得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞