【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(9) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
Ubel
全部人都有出場喎
最後個shot
打複製芙利蓮嘅時候就應該捉隻寶箱怪入去啦
初頭仲以為尤蓓爾係超癲婆
當初係瘋狂殺人所以取消左資格
原來正確係唔小心殺左個考官
講到條友好撚勁 咁樣白白死左都幾慘
應該唔係,山賊只係正常地用魔法攻擊,
而佢既攻擊係切割,所以 d 山賊先係咁既樣。

但你見對某 d 特定人士係要配埋足夠題想像力先切得開。
例如上次個考官既披風,贊則既頭髮。

所以比佢想像到所有人都係切得開,咁就應該全部人死晒。
2條橋貫穿成套
隱藏實力令敵人低估自己
發脾氣就要買零食tum囡
嬲埋師父 因為師父的copy打爛佢碌棍
肥倫點估到芙成收收埋埋咁多奇怪技, 平時打怪同教都係用平A, 係唔係以為芙都係得果幾招所以以為可以單殺
所以佢決定打爛修仔碌棍報仇。
所以其實冉則唔應該輸
明明用普通防禦同攻擊魔法就可以
copy體有曬記憶,你明知癲雞切得斷頭髮,咪用返普通魔法lor
論普通魔法,冉則唔會輸比癲雞掛?
係, 好彩暫時仲只係想像考官既披風,贊則既頭髮係可以切開
所以切到
但癲雞再癲落去就好難講

冇理智
真係癲雞嚟
所以應該要拉開距離玩拉射,問題係呢個地方唔適合咁做。

而且如果用普攻其實兩邊都只係玩消耗戰,
冉則可能未必有太大贏面。

不過會唔會係癲雞一行出黎就心諗今翅仆街鳥,
連戰意都喪失埋就唔知,因為上個 shot 癲雞行出黎,
下個 shot 冉則都粉碎左…
冉則自己講,一級魔法使係面對幾不合理既難題都可以應對,心理上唔應該咁易認輸
講魔力量,第一次考試佢可以完全隱藏魔力,隕鐵鳥直接企係佢頭上
雖然明呢個發展係劇情需要
但佢咁寫真係瘋狂自打嘴巴
咁格食格又無得好講,運氣都係重要一環…
正如福利蓮去到邊都成日比寶箱怪咬。
同考生講就咁大口氣

咁貴真係好難入手
似乎老馬係呢套野一大特色…
仲要老馬親既都算係美女就更好。
其實點會唔知佢多技
跟左佢咁耐唔係唔知佢鐘意儲魔法呀?
應該咁講 知佢多技但估唔到啲技勁成咁
無限金錢(時間),咪1%照抽
佢咁多年嚟實中過大獎
真嘅芙利蓮都會中伏
佢儲埋 d 出刨冰,出糖漿,磨銅像,R 背脊之類既野,
比人一種儲垃圾魔法既印象太深刻。
癲雞:男人條j切得開
儲垃圾魔法只係我近80年加入去既假動作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞