【十月新番】【動畫】《葬送的芙莉蓮》討論區(9) 一級魔法使考試篇 **劇透請四重加密**

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
99%寶箱怪 !
我個理解係你魔法附加上去(附魔)嘅嘢,癲雞妹係會覺得佢只係一個實物(例如布料、頭髮),所以切到剪到斬到

如果係單純一個魔法,因為唔係一個實物,所以就切唔到

所以我覺得就咁用普通攻擊魔法應該就夠做
個考官死得好on9
其實點解咁多人話做劇場版,個鋪排都唔啱
黃金鄉之前有20集漫畫唔飛得,係有重要角色
去到本篇=24集漫畫,要兩套劇場版2x3hr先夠時間,但係頭個啲集數都唔啱節奏做劇場版
反而學第一季,28集動畫啱啱好做曬61-119先合理
如果無睇過今集,就咁睇呢個screenshot
會以為係芙莉蓮多咗個成熟嘅家姐

個眼神正到
on9,個故係順住條路行上去,咁樣搞亂次序係殺金雞拎金蛋
前面集數又唔係唔好睇,係有重要角色情節,連住入下一章
佢個故事一直都係沿路解難前進,我唔覺得夾硬抽集數個節奏會做得好
散髮芙莉蓮加埋個眼神令我諗起ado
不過仲以為斷手之後用呢個眼神打完fern之後
會有憤怒版芙莉蓮 再打耐d
我睇落係兩邊都出波
兩粒波雙撞爆炸
我估都係
咁佢想唔想像到點切開芙莉蓮
應該得 但佢個魔法有效距離太短 要行到好埋

芙莉蓮: 行近5cm當你贏又點話
明明係一拳超人第二季做得柒
我睇法係欲速則不達啦
依套野本身漫畫個節奏已經好好,夾硬做劇場版上下篇,我驚啲人屌上篇太重文戲,下篇太重下戲
點想像,北部隊長都打唔贏
複製芙冇心冇心情依樣嘢 同埋斷咗兩隻手點會夠阿婆打
「呢招」嘅意思係咪扮擋唔住俾人打中
想切邊到…呀唔係,想剪邊到…
黑洞魔法>超新星
呢下先係真攻擊判定

頭髮橫飛擋嗰兩下應該碎石
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞