有BNO 既請立即續領

889 回覆
375 Like 37 Dislike
細細個8歲老母無再續又唔記得咗BNO number 可以點做
另外想問下 我9月頭拎特區護照去旅行
而家交唔交到申請?定係等去完先再交申請會好啲?

去完先啦
未申請過嘅人可以喺英國政府個網入你出生地同生日睇下有冇得申領
https://www.gov.uk/overseas-passports

我啱啱入朋友個生日,佢96 未申請過
個網show出黎話可以apply

咩叫可以apply?我答左幾條問題,佢彈左話收19個幾英鎊同how to apply,咁就叫可以apply?
利:從來未擁有過,回歸前幾年香港出生

可以 apply BC passport

唔該你
如果想續BNO大家可以去下面條link 入去睇咗份doc 唔明先好問問題
『薪火post』BNO 續期資訊(10) 個POST開始多人
https://lihkg.com/thread/337726/page/1
想續拎bno (本身有bb相果本bno)
但身邊無人識左3年又有bno幫我簽名

你試左先啦, 可能唔駛countersign

有冇朋友做老師?或者上司係專業人士, 身邊梗有一兩個既

我仲讀緊書
我會試左申請先 希望成功

識人做老師但唔係 BNO / BC 簽唔簽得 ?

我仲讀緊書

搵中學老師簽ok?
續領方法同check 自己有冇BNO 既方法可以參考以下由巴打開既post:
https://lihkg.com/thread/337726/page/1?ref=ios

特區護照國籍代碼:CHN (注意:並唔係HKG)
中國護照國籍代碼:CHN
BNO 護照國籍代碼:GBN

唔想做中國人請立即續領你既BNO 護照

BNO = GBR
Bno尼d垃圾都有人拎出黎講
人地英國當你賤民
出本垃圾慰勞下你地就當系寶

尼你老母
系你老母

係呀,的確係垃圾
但一定唔垃圾得過支那人民共和國香港特別行政區護照先

不願面對
生出泥黃皮膚都吾肯認中國人
為你地尼堆漢奸感到羞恥

我仲讀緊書

搵中學老師簽ok?

7月尾已經轉左dispatched
到依家都未有sms未收到速遞, 正常嗎 ?

我嗰本過左期十年,搏大霧無countersign,成功左
人地英國當你賤民

you can use same logic apply on CNO

二等賤民 又冇居留權 又冇投票權
人地英國當你賤民

尼你老母
系你老母

係呀,的確係垃圾
但一定唔垃圾得過支那人民共和國香港特別行政區護照先

不願面對
生出泥黃皮膚都吾肯認中國人
為你地尼堆漢奸感到羞恥

日本人、韓國人表示....
人地英國當你賤民

you can use same logic apply on CNO

無得選國家主席
人地英國當你賤民

Ching你錯了
好似李嘉成咁,英國佬比本BC佢都唔要

唔正常啦梗係

唔正常啦梗係

DHL好快架喎

唔正常啦梗係

DHL好快架喎

正常幾日就到
超快

我嗰本過左期十年,搏大霧無countersign,成功左

但我係 BB 相又過咗期好多年
所以應該都要 countersign 架喇
人地英國當你賤民

Ching你錯了
好似李嘉成咁,英國佬比本BC佢都唔要

佢拎咗邊有得打入大陸市場 依家賺完錢又全身而退呀

代表係BNO

講緊電子晶片個logo?

BNO都有

係 但係我冇

你個本好多年前續?

係 舊果啲冇晶片

舊既無,晶片係2010年後先開始有,好似係

舊個啲有冇得再續 都過期好耐

好似當返係首次申請咁,要副簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞