有BNO 既請立即續領

889 回覆
375 Like 37 Dislike
有無得check自己有無?
阿媽話無,老豆話有

俾錢申請先會知有無

你問清楚老豆係咪真係有幫你排隊攞飛去整

我老豆話96年個陣要排通宵先有籌,我諗有整過一定會有印象囉

去旅遊台嘅BNO post 睇doc啦,入面有教點睇,呢啲嘢連老豆老母都唔可信呀 見盡大中華膠親中父母用盡極醜惡嘅手段包括禁錮護照 、扮唔記得、講大話話無申請過嘅父母大有人在
有無得check自己有無?
阿媽話無,老豆話有

俾錢申請先會知有無

你問清楚老豆係咪真係有幫你排隊攞飛去整

我老豆話96年個陣要排通宵先有籌,我諗有整過一定會有印象囉

去旅遊台嘅BNO post 睇doc啦,入面有教點睇,呢啲嘢連老豆老母都唔可信呀 見盡大中華膠親中父母用盡極醜惡嘅手段包括禁錮護照 、扮唔記得、講大話話無申請過去阻止啲巴打去續
九八出世表示冇我份
以前有本BNO 俾屋企人扔咗 仲有無得申請

BNO國藉係終身 點會冇?報失咪得

申請會麻煩少少

有幾麻煩呀 搵個人副簽咁解咋嘛
嫌煩就繼續用CNO喇
想問下父母同祖父母資料係咪一定要全部提供
因為爺嫲啲資料我唔係好清楚

唔需太清楚

有冇人知依本得唔得 , 果時揸小童護照

有寫British National (Overseas)就得

睇封面呢本嘢係BDTC,不過最好睇埋國籍一欄係唔係寫British National (Overseas),試過有入境處人拎錯簿皮印BN(O)。但係藍皮嘅護照嘅國籍應該就印定嘅,我建議你再搵下仲有無其他。

無喇 , 得依本 , 睇返我 90 年 7 月有去過泰國既印仔

有寫British National (Overseas)就得

睇封面呢本嘢係BDTC,不過最好睇埋國籍一欄係唔係寫British National (Overseas),試過有入境處人拎錯簿皮印BN(O)。但係藍皮嘅護照嘅國籍應該就印定嘅,我建議你再搵下仲有無其他。

無喇 , 得依本 , 睇返我 90 年 7 月有去過泰國既印仔

人地叫你睇下入面nationality寫咩
搵得返

HONG KONG

完了...BDTC黎

完了...BDTC黎

唔係嘛 , 我以為依本可以

完了...BDTC黎

我搵到喇 , 依本得喇掛 , 感謝我老母 97 前幫我續 bno

完了...BDTC黎

我搵到喇 , 依本得喇掛 , 感謝我老母 97 前幫我續 bno

呢本就似樣啦,不過都係嗰句,睇埋國籍。

就咁睇封面,係OK嘅。
英國棄民護照

用特區會高級D?
冇自己獨立一本既巴絲打記得睇埋父母個本BNO有冇包埋自己個名

有都可以續領
[/quote]

我搵到喇 , 依本得喇掛 , 感謝我老母 97 前幫我續 bno[/quote]

就咁睇封面,係OK嘅。[/quote]
寫 British National (Overseas)
係咪正確
好多人笑鳩BNO係旅遊證件
但單單係入境英國可以排UK隊
去歐洲可以排EU隊(脫左歐就未必得了)
同埋本passport無中國依2隻柒字就咩都抵晒

係要排other countries
因為UK隊淨係for BC
仲有BNO去英國工作讀書都要申請簽證,只係唔駛去差館報到

EU隊都係因為偷雞搏佢分唔到BC同BNO
唔代表BNO可以做

總之BNO is a British National, but neither UK citizen nor EU citizen

bno只係係冇外國公民護照下,有好過冇既passport,唔知點解咁多人吹噓

咁正常人係香港出世同住
就最多得呢兩本護照架啦

吹噓bno 不如問點解中共要吹噓cno啦

鼓勵續領等於吹噓?

我搵到喇 , 依本得喇掛 , 感謝我老母 97 前幫我續 bno[/quote]

就咁睇封面,係OK嘅。[/quote]
寫 British National (Overseas)
係咪正確[/quote]
正確,去旅遊台 BN(O) post,第一頁頭post有個google doc教續領,跟住黎做就得。
其實我都唔知續唔續好,續完放係度又好似冇用咁。因為英國官方始終唔承認護照持有人=英國公民

唔好續

唔出國的話係唔使續
英國棄民護照

用特區會高級D?

對住呢d人只需要等佢下次去日本又遇到大型地震,俾佢體驗下打去入境處同支那使館係完全無人幫到手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞