火鳳燎原集中討論區(11) - 「姓趙的,報上(真)名來!」

861 回覆
19 Like 2 Dislike
趙雲真心仰慕嘅主公劉備已死 第一次北伐後 二公子就坐穩第一把交椅 火嘅任務已經完成
劉禪都係大義之人,而家更加無污染
劉備已經屈服喺現實,變咗劉邦
*而且
師兄係咪認錯人
真係要睇會點寫火嘅心境轉變 佢仲有一次孫夫人投江自盡要過 會唔會比佢完成任務後休息 或者退場後因咩事要出返嚟殺二公子 都係好期待
Sorry,個「你」字我係想替代「某班人」
有睇過浦澤直樹嘅monster/20世紀
可能都會有呢種震撼感/更加接受到

又或者只係有啲香港學生慣咗要model answer
寛顏嚴顏比佢諗到果下真心勁
宜家都期待佢之後點同黃老爺打
佢如果暫時退場到最後先出返
咁都可能睇要睇住幾年姜維
同張飛打呀?
乜唔係同三爺打咩?
真 咁都仲可以再搭埋川劇變臉
姜維都好睇吖 姜B正到
難得火鳳咁熱鬧,陳某會唔會發現到流量密碼就係無左司馬叻,然後順勢八奇取而代之雖然八奇暫時表現仲柒

某大睇吓你點寫返少少戰功比八奇啦
張春華認唔到佢?二公子另外六個弟弟都認唔到佢?
老八代表歷史推進者、千面人呢個身份唔錯呀
咁更唔受框架所限,令人好奇張魯降曹後,佢會有咩小動作。
某大:就安排老八同二公子響高平陵對決
陳某設計得好神。。
真假火寫到變真假鳳
趙昇=不死鳥
儀式感嚟
漢中係張魯同五斗米教,就算之後都可能關老八事
老八玩仙人就好似當年二公子同老7 玩仙人咁
對於老八就好似一個影子咁跟住佢 同趙家既關係,二公子既理念 就算係恨都唔係咁單一 仲要令佢打馬超勾起埋當年呂布 代入火哥既心態都真幾難搞

陳某用老八 基本上就係由頭到尾咁重覆一次火鳳由頭開始各個軍師做過既野咁滯 一開始做個無名軍師到近期引返袁方同玩仙人同講宗教,用馬超帶出呂布果種兇猛
成堆野都充滿回憶但又推進到故事
點解陳某畫到周泰甘寧都係大叔樣明明可以型啲
陳某都擺明唔係好鍾意孫吳
最型既周瑜都成日畫到女人咁
孫策之後呂蒙係最落力寫
唉 太史慈
凌操同佢哋換樣就啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞