After Class暨聲夢傳奇討論區(157) 炎明熹 4月九展再開演唱會

908 回覆
7 Like 53 Dislike
呢張輯相係咪為咗黎緊同Aska個演唱會影?Poster張相用個副又唔同!
黑膠幾時開賣,買返隻gigi
星期六「香港唱片店日」正式發行
bye bye bye bye bye bye bye bye bye bye
bye bye bye bye bye bye bye bye bye
我想講開場清高啲鼓聲打到勁大聲 佢啲共振每下都震盪左我成個人好唔舒服 果陣心諗唔係成晚都咁呀

好彩之後唔知係適應到定其他歌無咁用力既drum sound 叫可以正常睇落去
其實已經開得算細聲,starhall其他show比giforce大聲三倍
唔係話大聲呀 係講佢個鼓棍打落去 bom 果啲震波好似打左落我個身度 好似有個錘仔揼落心口咁 唔知係咪我坐果個方位特別應左果股氣流 我今次唔覺嘈 上年年尾果個垃圾聲夢就真係高分貝 我坐中間都全程要掩耳仔 今次正常
就係講呢樣,starhall其他show都係咁,base個音量拉滿,坐得前好dum心
日本有出演唱會專用耳塞就黎攞黎減弱個base
https://item.rakuten.co.jp/akiba-eshop/8809825490650/

不過我又真係得開場呢首係咁 所以真係唔知係呢首個鼓特別用力 定我跟住自己慣左啦
好好聽
白卡妹
件衫唔係一樣咩
應該係演唱會相
轉左黑超姐
Loop 左好多次三日都咁正
炎明熹新歌《bye bye》算唔算近年少有既高質作品?
https://lih.kg/3676260
Gigi 呢首深夜告別練習真係好正
Loop 咗好耐
本身都無留意呢首歌,原來咁好聽

https://youtu.be/j74lbLA0vFo?si=-v2ILE2uU-sWEsKl
攞嚟做鈴聲正
我風世一
巧口力口力
Berklee一年學費5萬USD
流行曲最高學府
又係感謝cleo老師先,幾時可以獨立於佢
好似冇聽過gigi多謝cleo教佢歌唱技巧,次次都係多謝佢情感上嘅support
簡單黎講就係幫唔到d乜係歌藝上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞