After Class暨聲夢傳奇討論區(157) 炎明熹 4月九展再開演唱會

908 回覆
7 Like 53 Dislike
好彩冇買多場
唔想聽其他人啲歌
聽講門口啲炎粉 見到條八婆當佢神咁拜
咁冇cleo又未必有今日gigi既,但佢真係只能幫到呢度,如果之前隻唱法係得就唔洗改,出道冇耐已經証明cleo教佢嗰隻唔得,宜家連清高都唔會硬爆上去,基本上一高音就轉假音
佢就係越教越衰 Gi依家高音全部都避重就輕
Gi又唔肯換人 有中堅炎粉係ig dm勸諫 叫佢換
換又好似踢走cleo咁,gigi份人一定係念舊,但其實可以同時跟兩個老師姐,可以照跟cleo,但揾另一老師教新既野,咁先可以進步
ig dm唔到Gi㗎喎
嗰個係一開頭嘅忠粉
嬲到脫粉
不過好似俾人洗地洗到冇咗件事
重點係Gigi親手Block定其他人先
佢個Account我就唔信得佢一個先用到
一定有其他人幫手Post
一提到換人即刻俾人bk 就梗係有利益嘅人做啦
我都唔信Gi會做
炎真係改左唱法?
透光係咪改左
cleo廢一件事
我就唔信gi會block個個
接近識既程度
改咗少少 但係高音都係仲未得
Gi心地咁好都唔會咁做
不過有隻搖錢樹喺度 個個虎視眈眈
網上見到今日歌單
8:32 開場
1. 真話的清高
2.焰
3.守望麥田(Cover王菲)
4.深夜告別練習(Cover Zpecial)
5.複雜(國語)
6.心淡(Cover 容祖兒)
7.世事何曾是絕對(盧冠廷cover)
8.蜚蜚(陳僖儀 cover)
9.記得(林家謙cover)
10.別找我麻煩(蔡健雅cover)
11.Freakin' Nightmare(馮允謙cover)
12.刀馬旦(李玟cover)
13.Little Magic
14.李白(cover 李榮浩)
15.流沙(cover 陶喆)
16.一生守候(Cover 王若琳)
17.忘記趁早(Felix Solo)
18.花與琴的流星(Felix合唱)
19.好想約你
20.I love you 3000(stephanie Poetri cover)
21.crystal clear
22.明天你好(牛奶咖啡cover)
23.報復式浪漫(with 馮允謙)
24.遠在眼前(馮允謙solo)
25.大開眼界
26.離不開(謝安琪cover)
27.今生今世(張國榮cover)
28.透光者
29.如海
encore:
30.The way you make me feel(莫文蔚cover)
31.only for me
散場:22:52
可唔可以執吓啲歌
真心搞唔掂喎
唱法都唔係問題
揀歌先大L鑊
Cleo當星格係曼城皇馬聲夢1、2有潛則都買晒返去
cover歌有一半未聽過
揀大路少少得唔得
佢玩到試訓都當自己功勞喎
深夜告白練習
離不開
一心守候
呢啲好心就唔好唱啦 我相信在場好多人都聽都未聽過
普通話歌又係
上次演唱會已經係歌單俾人屌晒鬼 今次又係咁
起碼一半係普通話Cover
但自己大熱Crystal Clear半首
一水兩方戀愛這命題冇埋影
講真唱返比賽歌我無咁嬲
唱好多Cover
但我諗好多人都未聽過啲歌
冇乜反應
得31首,有差唔多11-12首係未聽過/嘉賓獨唱,接近1/3
仲要無新歌
深夜告白練習
離不開
依兩首還好 起碼廣東歌

別找我麻煩
刀馬旦
一生守候
明天你好
依幾首真係無乜共鳴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞