After Class暨聲夢傳奇討論區(157) 炎明熹 4月九展再開演唱會

918 回覆
7 Like 53 Dislike
Viki算唔算全能到仆街
仲幾靚女
我願意幫手埋單
識貨
綿唱到此為止冇人講?
呢度嘅不受歡迎人物
屌那星 炎明熹原來係手足,演唱會唱《勿念》送港人
https://lih.kg/3674796

係冇咩人知
https://youtu.be/Q9c1tCGHVJw?si=RumKM7lB6fQijpVr
又幾撚好聽
佢做Gi嘉賓點都好過黑仔
其實佢唱自己歌+咁耐以嚟翻唱過嘅歌,已經夠做一個演唱會有突,根本唔洗揾人地啲歌唱。我其實都係先後聽到佢幾首翻唱歌覺得勁正,先真正開始留意佢追晒佢啲經典翻唱歌再轉埋粉
我真係好想聽佢live唱一次如風,呢首係Gigi咁多首翻唱歌之中我嘅至愛,同埋唔明演唱會咁好機會點解都唔唱一次全首紅玫瑰呢,首歌好啱炒熱全場氣氛仲要係炎粉期待已久嘅
因為紅玫瑰未必唱到了要用真聲爆上去,宜家清高都只用7成力,我覺得再搞演唱會一定要大部份自己既歌,睇其他歌星都係,起碼滿足左自己既粉絲先,我好想聽一次戀愛這命題
紅玫瑰可能係留俾高晨維演唱會用
之前第一次搞星格演唱會已經暗示Gigi會唱 後期取消咗冇咗件事
我都想聽晒全首
樓主咋
戀愛這命題live me2想聽,因為係我最鍾意同覺得最適合Gigi果種曲風,即係溫柔抒情慢歌呢類
另外我幾鍾意新果首錯過再實現,好想聽到live版,但睇落我怕同戀愛這命題同一命運

睇到大家之前講起Gigi唱高音嘅問題,有興趣想知你地係咪覺得果個Cleo唔識教佢唱到運用到用真聲爆高音上去嘅能力,只識教佢係咁用假音甚至令佢越嚟越依賴假音?
Gigi最大資本同武器就係把靚聲底,用而家高音多用假音嘅唱法,會唔會都係一個好處,等把聲襟用啲,歌唱生涯高峰期可以keep得更長?
我覺得係cleo教嗰套真高音唔得,咁出道後咪要轉唱法囉假音洗鬼佢教,真音可能真係要揾杜麗莎呢d去教,極度懷疑cleo既唱功都係好一般
後生果時咪四、五線歌手囉!
換左眼鏡,好睇喎

錯過再實現係唔錯,我都有loop

cleo係廢,但gigi係咪得假音我又唔覺,唱韓劇ost個場都好爆,我覺得好多歌手唔同階段都有唔同唱法,再慢慢摸到develop點掌握同blend埋咁多種,呢樣學森美講都要歷練
白卡自己勒自己
現場睇住佢真係笑死
https://youtu.be/XjkIyBKSGTg?si=RV54DhrqLV2WZEve
完左演唱會loop得最多係呢首,堅靚聲

有冇人去撐剩種
600蚊傻撚左
忠粉會去既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞