警世,當你覺得爭一步嘅時候就係收皮嘅時候

267 回覆
1348 Like 49 Dislike
又扮女人
④但凡能在一起的一定是一拍即合,在剛認識不 久就會有明顯的曖昧感。兩三週就可以見分曉。絕不是從朋友慢慢做起,半年後轉正。朋友永遠不可能轉正。

同現任女友第一次見就把持唔住扑咗嘢
我兩樣都試過
我反而覺得係心理上嘅感覺影響
我試過唔嗲唔吊 咪又係冇女
有啲女又覺得你唔上心
結論:係溝到女嘅就點到溝到,反之亦然,搞咁多嘢把撚咩
唔上心果下會溝到,理得啲女點諗,做返自己就得
Exactly就係我想講嘅嘢
其實唔關上唔上心事
你好刻意咁樣唔上心其實成件事係好上心
所以我覺得所有理論都係假
溝女真係冇得急
睇#181 & my reply
成日想知點做到第一次自我介紹完都差唔多完date
可唔可以分享吓點樣上升得咁快
同埋點開口去酒店扑嘢?
根本就係
你care唔care都可以冇
我試過清心寡欲直頭去到忘我狀態唔care
過咗一段時間啲朋友問我有冇女 我先醒起屌 係喎原來好耐冇溝女
咪又係冇女on9最憎啲傻鳩夾硬砌d理論出嚟呃鳩人
係 真係要發自內心咁唔care 扮唔care根本呃唔到自己

https://www.ptt.cc/bbs/CATCH/M.1566544153.A.021.html
同埋最重要就係
你要知道其實唔care 真係唔代表有女
純粹令你自己好過啲
溝女都係求開心啫 既然唔care有冇女都可以令自己開心啲 仲使乜一定要有女
理性唔代表就係正確

所以人類勁在用感性可以制衡

即係你瀨完嘢之後,你就可以直接用理性 斬纜,唔做柒下柒下表白
其實都係個synergy
當所有嘢都好夾嘅時候就對互相都有好濃厚嘅興趣
同埋第一次唔使自我介紹完全講晒成個人生
順住個flow 一路傾一路開話題
擠牙膏咁講自己啲嘢 反而仲吊癮
咁上下就開始橋手 然後就拖手
到有機會就四目交投 同時望下對方嘴脣
對方都望你嘴脣咁就可以錫
錫嘅時候攬大力少少 隻手鏈得內緊啲
然後錫下頸錫下耳仔 到咁上下就可以試底綫
慢慢開始可以摸下pat就摸下
摸pat令對方想要
持續一陣就可以開口問佢上唔上屋企
咁就搞掂
但紙上談兵何其容易
其實都係要不停執生同講運氣
事後女友反而覺得後悔 覺得太隨便
但之後再執生囉
所以如果真係認真想發展 太快都未必係好事
都係睇人啦
ching 至理名言
一係大家唔見大家一段時間
屌試過有條女同我極接近喜好
佢亦完全係我個type 鬼妹嚟
佢交友app like我先
出到嚟傾偈未停過 但就係圍繞着興趣講..
最後佢話感受唔到romantic spark
我真係呆撚咗 我以為大家都好夾 我諗住條女食硬
自問唔係冇約女經驗

經過呢次我覺得真係講咩都假 好似你咁講紙上談兵何其容易

之後就開始隨心咗好多
fwb
女仔係好有邊界感
無錯
有冇屌過
但確實有道理
無錯,我自己約親佢都會事先努力打扮下,例如gel頭,著得醒目啲,mung靚條眉,用遮瑕膏遮下啲暗瘡印,有時噴下香水。如果嗰日要返工,我仲會帶埋剃鬚刨翻office,臨收工剃多次
所以先至好介意點解佢可以咁hea

多謝ching最後嗰句,大家都要加油!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞