新加坡每場補貼最多2,340萬元 換Taylor Swift東南亞獨家主辦權 泰國總理邀請失敗:「新加坡政府很精明」

259 回覆
180 Like 4 Dislike
其好多地方都係知道會攪先再策劃下點配合⋯ 香港人就一開始opt-out曬全部可能,其實真係不如on99咁等依個城市變中國二三線城市吧啦。

唔好講到其他地方攪依啲concert 一開始唔會冇局限,有問題先得,人地係overcome個問題,因為知佢一開演唱會,長線同短線都幫到當地經濟好多。
渡邊直美嚟架
仆咩街啫 點會睇唔到呀? 你有對眼 買張機票實睇到架

人就係要你飛過去
唔通要你碌jer咩
咁樣搞到其他地方嘅fans 要洗多一筆錢飛過去,或者有啲負擔唔到酒店機票或者請唔假就睇唔到

World tour 嘅原意係比世界各地嘅fans都有機會睇到,咁樣出錢攞咗個獨家對其他東亞地方嘅fans 好唔公平
商業操作係咁唔fair㗎啦
主辦認為收坡佬錢搞多幾場仲好搵 坡佬又可以名利雙收 何樂而不為
即係要去晒東亞咁多個國家先至算係公平?
咁又到西亞國家話唔公平㗎啦喎!
假設嚟咗香港,喺 Asia Expo 開 Show,咁其他十七區嘅市民又會覺得唔公平
要公平嘅話,Taylor Swift 要開幾多個分身才夠做?
小小秦國都收到風,我地就電話都無個搵唔到
仲諗住駛幾十萬俾泰勒絲宣傳廟街
再分幾億俾自己友袋
無lu而家佢走寶
睇唔到廟街賣五百蚊燒賣
呢舊錢好抵俾。新加坡個場地可以容納到55000人。每場演唱會資助300萬美金,即人均資助約426蚊港幣。雖然唔一定全部睇show 既都係遊客。但就算唔係遊客,只係變相益咗自己本地人與民同樂,根本冇利益受損。而且去得外地睇show 引發既相關收益都唔少。當啲人快閃,都起碼stay 兩日1夜。個酒店錢同其他零售業都一定帶動到唔少。個收益一定大過400幾蚊。只係舊錢由政府俾。

相反我地就日夜都繽紛。其實香港俾200蚊吸人過黎都係差唔多既野。實際邊樣有效大家有眼睇。
我覺得唔係要去曬咁多個地方,但係起碼比TS嘅團隊去決定去邊度,更加唔會由一個地方出錢買斷曬個獨家權,而家咁樣同龍斷巿場有咩分別
不過我唔明點解TS嘅團隊會應成簽啲咁嘅合約
懷疑Taylor Swift係自己唔想去第2到,自己放風俾新加坡
楊局長問得嚟d問題
真係反映左自己無遠見 同埋 點解香港無曬吸引力
外國娛樂之都真係靠攪盛事帶旺當地經濟
仲要公私營合作無間
https://x.com/bigsurfdon/status/1512130529583419399?s=46&t=y2zhQvnlrv29AqZSadka5A
兒登00後真係好撚低b
商業社會呀 公咩平
其實大陸歌手會出國開演唱會,得咩?
你有幾何聽過大陸歌手嚟香港開演唱會
雖然個手法係幾霸道 但新加坡政府做野真係快狠準
楊:佢損失喇
又或者只係泰國總理搵籍口,新加坡方面而家冇證實到
新加坡應該頭痛緊認唔認好
認,肯定有人話利益輸送(尤其最近先有前交通部長涉貪),亦確實會令其他東南亞粉絲不滿新加坡太霸道
唔認,即係變相話泰國總理講大話,可能引起外交風波。
呢個咪香港同星加坡既差別囉
香港應始攪廿四小時演唱會,日頭同半夜俾啲暗星唱,重點時間就俾啲當紅嘅好歌星唱
個團隊咪決定左收坡狗D錢好過去多幾個地方開囉 有人拎槍指住主辦一定要簽? 你都on99
支共中央落令ban咗
香港同星架坡,曾經一時嘅宿敵

而家香港淪落到連幫星架坡挽鞋嘅資格都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞