新加坡每場補貼最多2,340萬元 換Taylor Swift東南亞獨家主辦權 泰國總理邀請失敗:「新加坡政府很精明」

259 回覆
180 Like 4 Dislike
高尚中國xg潤。點會睇得起你依啲歌手戲子吖,一百萬都唔會俾你呀。

唔放膽講岀來潤腸成世都脫唔到毒嗎
講岀來仲可以FF下女神會可憐下佢收佢做兵
牛下女神可能得
Taylor Swift在美國洛杉磯舉行六天演唱會,當地的GDP因此增加3.2億美元(約25億港元),並為當地帶來1.6億美元(約12.5億港元)直接收入,並創造了3,300個工作職位。有調查發現,每位Taylor Swift演唱會觀眾的人均消費高達1,328美元(約10,358港元)。
其實點解會去日本 日本多人聽咩定係純粹大城市
反而東南亞應該仲多fans
咁資助咗本地樂壇未
有咩所謂佢哋介意人點睇咩
最緊要拎到簽名合照同打卡説好香港故事
PS做得好好睇睇有noise 比d人笑下有咩所謂最緊要結果
只可惜既係
香港好似話俾多一球野叫美斯去啟德睇爛地
5億泰銖(約1.1港元)
KPI跟本係落後既野
用黎摔下屬數

但用黎諗新野,開拓市場就死硬
呢單野如果發生係香港一定比人狂屌
先屌香港政府送左納稅人成億比TS團隊
再屌帶來既經濟效益都係商家佬落袋唔關市民事
美斯加taylor同日係日本個話題都夠啦
同埋佢真係天后級 有啲日本歌手都去睇
仲有就係美日關係個啲
我當你十場.. 2億
都可能起唔到一棟樓

一個公屋單位成本76萬
一層16個單位
總共41層

76萬 x 16 x 41 = 4億9千8百萬
全球第二大音樂市場
咁仲衰美斯唔屌佢老母算係咁啦

人哋求其喺個IG撩廿個字都收2百萬美金啦
條女唔去 咪同人講係外國勢力指示佢
局長 點解冇TS電話
日本應該都係咗同一招,唔畀talyor swit去韓國同中國開騷
我呢啲唔識經濟都知 潛在收益點止嗰億幾蚊
唔怪得之無香港份 原來新加坡搶咗 人哋嘅政府眼光長遠好多
唔洗精明,你出得起錢咪得
一晚去到一萬間酒店房 $4000/晚
呢度都4千萬啦
都未計衣食行
2000-3000萬一場有呢樣盛事
好高700萬擺個心型波波啦
然後出50萬資助呀sam
是,早就轉晒用OKR或其他管理方法。
Taylor swift 比?
人哋政府資助係睇multiplier effect 即係我贊助你1蚊預期會帶動啲人消費1.5
邊似我哋啲咩大陸消費券俾$100佢哋就淨係用$100 格局都唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞