24歲裸辭環遊世界 背包客人生|人生漫遊記EYExplore WORLD

301 回覆
597 Like 276 Dislike
都係,我一直都想30歲前好似樓主咁環遊世界,但奈何財力唔夠
第一次盲左
第一次駁嘴
而家三個月咋 捱到一年再算啦
已經report左你個channel
希望見到既各位幫幫手report 然後係到留低正評
做咩反到咁
明明good sharing
令到大家十分好奇
職業兒子
因為係態度問題
認同,襯仲有青春要出外見識下。
就知道困係香港係幾狹窄。

十年前既印度之旅

樓主就係太介意比人咁講

真心一個月儲一萬 兩年24萬都夠玩,但係兩年野全/兼職都冇做過,所以報大數
有無巴打推介下中亞行程?
https://lih.kg/bFDetyV
#34 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

你睇下佢未岀依個post 前係咩態度
人哋一直好聲好氣,佢就一直串柒柒

佢依加見人地隔離環遊世界post咁好迴響

佢咪po埋youtube channel 想做大它
先唔敢咁搶口依啲人俾佢紅到就仆街囉

先唔講佢同人地既真正環遊世界完全唔同
遊記係好事
我都明24仔會覺得呢件事好有型想話比人聽
但真係唔洗咁多感悟依家2024年
已經無人想睇人地去旅行有咩感受
反而分享趣事仲一齊笑仲好, 啲感受留番比自己始終洗錢嗰個係你

同埋如果你得150-200K 中南美洲應該唔夠錢去哂, 一係你要住得好窮同好慳, 記得留番少少錢比自己應付突發情況唔好全部轟哂落旅費
加油
唔敢睇
試下用環保原因做包裝,可能過到骨
我都睇錯
不過我有三樣野想補充下

用曬D錢去旅行 而簡唔拿來買美股/投資 其實未必係好選擇 我好簡單舉三個國家 波黑/科索沃/烏克蘭 依堆國家其實好代表到成個90年代歐洲亂局 依堆國家 我全部都去過 但其實對我人生見識 成長 其實無咩影響 我都只係咁生活 最多可以IG可以威d同人講 係阿 我去過阿

但如果我簡拿曬堆錢來買美股 可能我人生又唔同曬 不過我老啦 睇野好市懀 你地可能去完 睇法又唔同

第二 我見到阿樓主去睇個雪山都好多感受 我明既 我細個都係咁 但當你大個 當你抽離d睇 其實好多地方你去完 你都唔會明當年係咁大獲 or 係咁慘

我舉兩個例子 奧斯威辛同塞拉耶佛 奧斯威辛 我去到其實都理解唔到當年幾大獲 我只係覺得好灰暗 好多人打卡 塞拉耶佛其實都難感受番當年內戰恐怖性 我唔係話環還完番當年點點點

我係想講 其實我地只係一個旅客 其實只係笛幾日 好多野 我地唔會明 唔會知 講到咁大感受 有時好假 好離地

第三 好多野慰落好浪漫 其實玩來好悶 最住例子係雷伯利亞鐵路
第一次參加猶太集中營

樓主記得唔好去沖涼,同埋唔好坐火車
返咗年幾工可以環遊世界ok
樓主pin this
第一次分享上連登之後俾人寸到一棟都無
寫得好作狀
Share下都有野講,返年幾工儲錢去歐遊其實唔出奇,三兩句就話人職業兒子⋯至少人地真係敢去
https://youtu.be/VFzSmGQsfD8?si=Wwr6wcpXvsPZfPOz

你真係想睇樓主裸體????

樣就肥mk 講野就又粗獷又mk
睇左幾秒已經唔想再睇
sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞