24歲裸辭環遊世界 背包客人生|人生漫遊記EYExplore WORLD

301 回覆
597 Like 276 Dislike
如果係寮國,我會想玩返

佢同緬甸我都想去
日本就真係各方面都吸引

(我本身鍾意參拜神宮同求御朱印,嚟緊有機會想去夏威夷出雲大社求個御朱印
真係東歐嘅話係幾平,嗰陣去烏克蘭利維夫飲杯啤酒先8個半港幣

同你一樣,今世都唔知有冇機會再去烏克蘭同俄羅斯
條友見人地700日真靜遊世界post咁多正評就想抄
先唔講文筆
人地真係去體驗啲當地人生活
樓豬去得嗰3個月歐洲勁common景點就想學人傷春悲秋咁
死,未睇哂你地啲留言就襟咗正評
去玩俄羅斯已經都安全既
如果真係會去,都係補返十幾年前去唔到西伯利亞嘅遺憾

但都未必再揀搭西伯利亞鐵路

想去伊爾庫茲克、新西伯利亞、葉卡捷琳堡同喀山,應該S7 + Ural搞得掂

嗰陣重專登買咗本Trans-Siberian Railway嘅LP嚟讀
三月去寮國 我又反而無咩期待 感覺唔太多野玩
緬甸真係幾值得去 但宜家打內戰就唔想俾錢軍政府賺了
24歲就安份返工啦
笑4即刻唔想睇

真係好一係就富二三代,一係就搵到大錢,點解我做唔到
樓主pin this
如果唔揸車係咪可以收皮
喺連登呢啲垃圾地方分享啲咁正常嘅嘢
未睇都知一大堆負評+批評
追能左post未呀傻西
就算日本 都可以挑剔去嘅城市「有咩好玩呀」
例如名古屋市
但我覺得幾多嘢睇 (去過)
市內有新幹線博物館 有地方競馬場 有麵包超人館 有溫泉浸 有outlet買下嘢

多唔多嘢睇 視乎興趣 而且觀點與角度唔同
唔係一嘢質疑有咩咁好去

遲啲去8日華沙
又係一個「有咩咁好去」嘅地方
可能係近代歷史問題
(前)鐵幕國家等於東歐
記得早十幾廿年 啲旅行社嘅東歐團 係去德東 (柏林) 捷克匈牙利一帶
遊客黎香港真係玩,都可以玩十日八日,日本真係要半年先掂
大城市每個逗留一星期
小城郊區偏遠少少嘅地方 又每處一星期
期間行埋山
計落差唔多

利申 一個城市都會去十日八日嗰啲人
嘩屌pin this
佢屋企唔係有錢
點會環遊世界
淨係機票 住宿 洗費 幾個月都唔平啦

如果無負擔 唔洗供樓 租樓 養小朋友
好多人都得 仲要24歲岩岩先出黎做野無耐
賣白粉咩
見到標題都覺得好撚好笑, 真係點宣傳都冇咩興趣去睇.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞