24歲裸辭環遊世界 背包客人生|人生漫遊記EYExplore WORLD

301 回覆
597 Like 276 Dislike
認真撳咗佢YouTube Channel睇佢個樣
見到佢個樣心諗24歲? 50歲都嚟緊
樓主,華倫西亞,推薦你一間海邊餐廳

有正宗好食嘅海鮮飯,熟成牛扒都好正,仲要望住個海岸線,個景靚到不得了,記得唔好太夜去,會睇唔到出面個景,呢間嘢我當時前後去咗兩三次

Restaurant Panorama
https://maps.app.goo.gl/oFdDHoAzbkedtGRY6

見到你講我先入去睇 笑到仆街
果然都係關心錢 我簡單講下
儲錢
返左年幾工 除左full time 有接freelance
平時唔買野 自己煮 lunch帶飯 慳得就慳
唔洗比家用 冇拍拖 冇負債

洗費
暫時3個月歐洲
去程機票 London $2.3K
平時住都係6-12人hostel $200一晚avg
交通 平就巴士 唔得先火車
餐廳3個月 食左幾餐only 其他自己煮 叮叮野

標題改環遊世界
歐洲完左 暫時planned土耳其 中東 東歐
出年可能中美南美
點解改環遊世界 因為遲早嘅事

關於post相 我5分鐘先load到一張…睇住先

多謝推薦 窮遊冇錢
Plan去邊!一個人backpack?
而家大家關心你之前個reply多啲喎
咁惡咁型得唔得㗎

有無巴打推介下中亞行程?
https://lih.kg/bFDetyV
#34 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
其實我平時喺其他post係好似癲狗咁成日亂鳩咁屌人
多謝支持 想趁後生行遠啲 去多啲地方
完全封鎖
好慚愧仲未開始plan
不過有啲地方係好想去,因為鍾意睇自然景觀同生態
例如澳洲、美國、南極 etc.
打算自己一個去
有冇圖?
唔想幫佢賺view
應該都真 因為我都block左你
你去官網望下佢menu,唔好睇佢好似好奢華咁樣,我記憶中真係唔算貴,最多淨係坐低飲杯嘢,去下啦 真係正
因為旅行係我興趣,所以會用返認真嘅態度看待,學術討論都係

其他就鳩屌啦,上連登都唔想太認真

vv
真,每個人有佢嘅旅行目的地同方式,最忌將自己嗰套強塞落人度
幫大家回憶吓

大和解
所以更吸引
笑死
通常去啲一般人有負面印象嘅地方,第一句就會畀人劈頭問「會唔會點點點㗎?」

例如去泰國柬埔寨就一定畀人問係咪想畀KK園啲人捉走

去菲律賓又話垃圾地方去嚟把撚

去蒙古又畀人問過點生存

其實幾洩氣,久而久之都係回覆就算
有冇計過依家成個trip用左幾多
機票2.3k咁平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞