賀歲電影《飯戲攻心2》票房破1500萬元

382 回覆
37 Like 312 Dislike
算啦!其實好多嘢我哋冇得控制

呢個post都好多冇骨氣嘅走出咗入去睇,我唔會怪責佢哋,因為大家都會有好奇心,好多人成日話為咗香港電影,其實講到尾咪又係為咗錢,呢個世界係咁㗎啦⋯⋯
Hkmovie勁多lv1 acc比5星 好好睇
你講盜月者?
兩套打手大戰
如果其他戲咁受歡迎,但場次又少,應該每一場都好爆喎
鏡嬸唔出奇
佢哋會賴天地場㗎
明明我頭先正常時間睇臨時劫案都唔full
你睇連登已經一大堆鏡狗打手
睇完話我知啲鴨仔本身係咪住喺香港
睇完1再睇2仲嬲
電影界黑社會
買cd送波鞋仲有雙黃蓮蓉月
智商稅
唔吸引呀,通常續集都唔好睇,爲左斬多幾兩而拍
只係諗住睇spy family
咩飯氣攻心定劫案都唔關我事
黃子華自己都整同拍唔少爛片啦
得連登反
FB都唔少人讚
叻啦叻啦
我等緊poor things
WMOOV 4.4/10
Movie6 3.3/5
Facebook 3.7/5
1500萬唔知係多定少 純粹好奇想知頭幾日上集定今集收得好啲
講真我覺得10年前嗰啲好睇啲
起碼多真係明星嘅明星睇
幾好
今集好啲
上次6日1500萬
市場三甲由三部港產新片包辦,當中安樂發行、陳詠燊執導的《飯氣攻心2》在初二安排於62院映逾750,竹下,全日錄得逾58,000人次,每場平均人次達77,推算收入近470萬,為電影於三天累積達1,360萬。然而,如斯的成績,卻是建基於安樂發行在旗下戲院大量放映該片所致。值得注意的是《飯》片在初二的人次卻較初一少近一萬,推算收入少近90萬,也許反映觀眾對其宣傳疲勞。

英皇發行、袁劍偉執導的《盜月者》在初二安排於60院映逾490場則錄得近29,000人次,每場平均人次達58,推算收入則近230萬,似乎入座未算突出,但在三天累積仍達720萬,似乎觀眾仍對電影有點觀望態度。至於無限動力發行、麥啟光執導的《臨時劫案》於初二安排於47院映逾210場則獲近萬六人次捧場,每場平均人次達74,推算收入亦達百一萬,似乎觀眾對其演員陣容有所興趣,惟場次不及另外兩部港片之下,三天僅累積約290萬。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞