賀歲電影《飯戲攻心2》票房破1500萬元

382 回覆
37 Like 312 Dislike
子華:
電影霸權
早幾個月已經係咁宣傳 請晒KOL睇首映拍片
頭兩日仲要抽現金 搞到爆晒場
院商以為反應好 就CUT晒其他戲嘅場畀佢
搞到其他戲得返天地場 惡性循環 冇得翻身
其實套戲又派錢又派鮑魚,又足金大抽獎
引人入場,哩啲咁既宣傳推廣好唔健康,你有冇見以前啲賀歲片搞到咁
呢套真係無興趣
盜月者反而唔錯
城城個套就未睇
Sunny今次真係一次過燒曬佢之前儲落嘅credit
你班撚樣真係好撚癲
以前大把電影會請KOL做宣傳
今次佢哋咁多人睇,因為上集出名啫
以前以前
以前香港…添啦
香港人真係好易比人帶風向 因為多宣傳, d 人無野做就睇呢套
我講緊哩個風氣唔好,你無謂執着個字眼
我嘅意思係以前港產賀歲片唔駛出奇招靠卡士已經夠殺
今時今日唔出啲奇招點回本呀
咁低成本,幾百萬票房都有錢賺啦
賺到笑啦
拍到咁垃圾都可以幾日就1500萬票房
所以咪話哩啲招極反感,加上導演本身就好膨脹,個時飯戲一搞彩蛋版上足幾個月,cls
幾百萬?連政府出fund堆首部劇情片唔收片酬都回唔到本啦
個d 全部二三線明星,用得幾多錢
係 逆流大叔都有入場 上集都有支持
但破5000萬後就開始膨脹
謝票謝足幾個月 又加彩蛋 美指分享會 落畫又舞台劇 出劇本書
今次又喜帖又閃卡
一日出幾個po 煩到我要unfollow埋
我諗子華應該都係怕煩唔拍
我覺得子華係睇見個劇本頂唔順
香港佬梗係要賺盡啦,出年有第三集㗎啦
咁除咗堆胡鬧場面之外
幾場情感戲點都寫得好過嗰堆垃圾嘅
不過散到串唔起,啲笑位又度到尷尷尬尬,搞到一啖砂糖幾啖屎咁啫
講劇本 子華哥以前拍得少爛片咩

佢一向話唔中意拍續集, 以前tvb 傾過男親女愛2 佢同dodo 都即ban
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞