賀歲電影《飯戲攻心2》票房破1500萬元

382 回覆
37 Like 312 Dislike
你咪就係精神勝利法嘅傻閪
咁睇重正負評,所以你咪要做姜逼隻閪狗,搖撚晒尾先搵到餐飯食
連燈仔個個反
就知一定會大賣
叫你寫晒全部套盜月者全部對白都未寫到,剩係識吠
傻閪,你做開狗咪咁睇重囉,要主人認可
都話咗你隻傻閪係無賴,我Post完Link你又唔認
叫你寫晒全套盜月者對白出嚟,你仲未做?
又係你話睇咗,但又寫唔出全部
希望佢見好就收
叫你寫全套垃圾盜月者對白出嚟,你隻傻閪寫到未?
你寫到全套垃圾盜月者對白已經寫咗出嚟啦,使撚係到吠咁肉酸咩
你寫唔到全套對白,即係未睇過
睇完 覺得ok 啦 慶歲片劇情唔雖然太雕琢
依家唔係睇查案片
都話傻閪係形容好似你咁嘅鏡粉同柒鏡打手
你隻傻閪自己又話好笑,你究竟係唔係有睇過
你條傻閪未睇過咪寫唔出,你做打手做到咁真係死撚咗佢啦

賀歲電影《飯戲攻心2》票房破1500萬元
https://lih.kg/BFugCsX
#142 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
再拍我都唔會入場

飯2啲票房同飯1夾埋算啦
無第一集咁好笑
但整體唔係連登仔講到咁垃圾
你隻傻閪自我感覺良好,真係唔撚知個醜字點寫
你就好似D毒撚以為自己好撚勁一樣
之後又要搵正負評拎認同感,睇得出你隻傻閪係好撚自負、無自信
好笑又唔係讚,好心你隻傻閪自己柒完要死兜爛兜,話無講過
你隻傻閪應該係三套戲都未睇過,所以咪得個鳩噏
最大個問題係連貫性控制得差
飯2咪同佢啲爛片差唔多
乜代宗師
第一集得6個人1間屋
簡簡單單
今集一炮加左咁多路人甲落去
梗係難連貫啦
唔係話難就可以唔理/降低自己個標準

第一集6個人一間屋3場飯拍一套戲唔難咩
但佢第一集處理得好好喎
不過大陸有幾多人睇…
基本上唔識廣東話成套戲起碼打7折…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞