賀歲電影《飯戲攻心2》票房破1500萬元

382 回覆
37 Like 312 Dislike
你隻自信型毒撚咪就係以小人之心,度君子之腹
你自己諗緊咩,就套落去他人到,你係唔係社交有問題嘅毒撚嚟?
成套戲都有啲散
套戲最好係ivana 唱嗰首歌
你肯寫3套戲嘅對白出嚟未?
你老母閪,你真係自閉症㗎喎,講嘢全部無Context
前面覆完嘅嘢,你轉個頭就又問
你再係咁重覆又重覆,都未覆到3套戲嘅對白,我就唔再覆你隻傻閪
你隻毒撚同返自己講啦
唔撚覆你隻自閉症型毒撚傻閪啦,你搞清晒D Context再搵我
屌你老母,咁你條柒頭皮就咪學人排邊套戲好啦
想帶風向,但又柒撚碌碌咁
個隻傻閪OL-KO-LOL係自信型自閉症毒撚嚟
但講嘢全部都無Context,佢只可以覆到Quote個句Comment,上面個D嘅對話全部都可以唔知咁
我就建議你隻傻閪盡快去睇下醫生評估下你自閉症問題、搞清楚返對話嘅Context同解決要不斷在外尋找認同感先建立到自信嘅問題,之後要了解返前文後理先出嚟同人傾計
點會唔垃圾 前半時間講3佬果pair基本上已經為做而做啦
佢同條女既感情矛盾係第一集已經出過 第二集仲係埋一齊 就應該解決左啦
點知去到婚禮現場 又玩多一次 第一集既矛盾 真係睇到嬲左

如果佢將重點放落2佬果pair到 其他人或事係圍繞住2佬結婚為中心位而發展 成套戲會順暢同合理好多

用一半時間講3佬婚禮 又冇意義又浪費時間 劇情安排方面完全閪哂
3佬果part我都同意刪走哂佢好過
搞到又拖又煩
其實林明禎都係,無左大佬都佢個角色定位都唔知係乜
夾硬話係一家人好尷尬
其實可能班導演pr原本唔係用衝票房黎蛇齋餅粽
可能一開始只係諗住套野太shxt會搞撚點先搞咁多野去補底

純9估
1. 隻傻閪OL-KO-LOL似有自閉症,理解唔到Coversation裡面全部Context,以為自己串到人一棵都無,但實際其實就係過度自信嘅毒撚,以為自己係點,就猜度他人,以為人哋同佢一樣
2. 但隻傻閪又好自卑,同時又好自負,要由外界讚佢先拎到認同感,但同時覺得自己好撚串,以小人之心,度君子之腹,簡單講就係中二病傻閪
3. 自己講完套垃圾盜月者好好笑,就話自己無講過讚套閪片
4. 隻傻閪每次衝出嚟話佢無讚過柒鏡,但隻傻閪又唔睇大家一開始嘅論點,又唔理解呢個Post全部Conversation context,大家其實係笑鳩佢班傻閪鏡粉扮中立出影評,柒鏡係既得利益者
5. 最慘係隻傻閪自己幫3套賀歲片做排名,但之後又講唔出3套戲嘅對白,唔知佢有冇睇過套戲就出排名,定係人云亦云,有非常大做打手嘅嫌疑
6. 成日叫人Post證據出嚟證明佢係傻閪鏡粉,但貼埋Link又話唔係核彈級,唔認係鏡粉,一定要Post張圖出嚟先滿足到佢要求,呢個就係典型自閉症單方面思考嘅問題
7. 如果大家想同一個理解唔到前文後理,同時又過度自信、自卑、自負混合嘅電腦傾計,隻傻閪OL-KO-LOL絕對滿足到大家
無第一集咁好都算啦,個藥物值入式廣告真係值入得好肉酸
最後唔知幾多票房收尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞