[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (184)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
仲有假鬼巴拉克
其實係獨媒咁寫
分分鐘都唔係佢自己講
黃浩然躺著也中槍
嚟香港16年,可以做兩次香港人
佢嚟香港嗰陣,啲吹到大一大嘅年青球員仲飲緊奶
xG 傑 1.48 - 2.36 東
而今日記者會焦點所在,就是陳肇麒與大衛韋拿相遇。陳肇麒多年前受訪時曾稱「韋拿踢法似我」,一度引起熱議並流傳至今。

「陳七」在大合照環節故意站在韋拿身旁,更立即拿起手機自拍,他對看到對方真人感到興奮,「大家都說他似我,幫網民圓夢,賀歲盃最重要是大家開心,希望各位明天有好波睇。」

而韋拿當然沒有聽聞過有關「金句」,被問及時一頭霧水,然而他知道當事人就在眼前,則連聲「Oh good!cool!」,並打量了「陳七」,「他也是前鋒吧,但他比我高大及強壯,我們再看看吧(we will see),會好好享受比賽。」

值得一提,由於「香港明星隊」7號球衣已由歐偉倫持有,「陳七」會改穿16號波衫,球員名單上其號碼一欄,以「1+6」顯示,「1+6都係7!」他補充,最期待明天在香港大球場入波,「代表香港,用入波同大家拜年。」

他指自己沒有索取簽名或交換球衣的習慣,「問到哪一位(拿簽名或球衣)都開心,始終他們是世界級球星,見到(真人)都足夠。」

原文網址: 賀歲盃︱陳肇麒與韋拿世紀合照 稱幫網民圓夢 獲韋拿讚高大 | 香港01 https://www.hk01.com/article/990193?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
再分多個南區死忠/大埔綠戰士 開埋枱都仲得
Direct quote 嚟㗎 一定係Jesse佢自己咁講
不過腳法差咗,馬希偉係好啲
叫東方不敗型啲。
佢應該想自己都變埋鬼佬
呢個都唔算中鋒嚟
佢今場角球柒咗兩次
孫銘 巴科爾

1+1<2
韋拿高多10cm仲唔攞硬金球
佢波底係得咁多 早啲認知自己唔係技術型球員仲好
專心練體能 做多啲跑動幫球隊
港華永遠擺脫唔到支性
兩個同場都好似冇3場
同埋孫仔都係適合一啲衝撞型嘅前鋒
Leon尋日踢得幾好,有冇人同感?
到底知尋日第二球十二碼邊個傻仔白衫企正喺娥眉月頂條界未
係3次

開咗filter?
完全mark死恩查
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞