[本地足球] 2023/24 港超聯、亞冠及香港隊討論區 (184)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
流浪ig post唔俾人留言
列斯奧個仔踢緊傑志青年軍
完全無印象有呢條友
https://www.instagram.com/p/C3PdGNXSJHi/

_.m.slattery._
.
We all know who @lettiii10 was supporting that day 😉
請問明天明星隊比賽係咪無直播?
又紀律問題?
兩個都係踢左一場就雞左
港超垃垃隊難過J1澳職
佢咩樣我都冇乜印象就去咗
唔記得佢踢過澳假,亦會唔記得佢踢過港超
睇相仲肥過黎培基
歡迎上形洋介加盟

標準流浪在周一(2月12日)宣布,日本球員上形洋介加盟,這位在日本J2、J3聯賽合共有超過180場比賽經驗的鋒將已在昨午抵港。

少年時為FC東京青訓梯隊成員的上形洋介,於日本著名學府早稻田大學修讀運動科學,並以日本國家隊戰術體系研究為畢業論文主題,及後投身其職業足壇,球員生涯歷經J2、J3聯賽,於2019、20年的J3聯賽入球數均達雙位數,於射手榜並列第7、第8名。

「很高興來到香港並加入標準流浪,我會努力交出最好表現,以能力及經驗協助球隊邁向成功。」上形洋介表示,因為有著挑戰自我的想法,所以尋求外流到亞洲其他地區,而己隊陣中有其早已認識的日本球員,將有助融入球隊體系、發揮射手本色。

另方面,會方早前已與球員盧美菲亞、和田凌協議終結合約,會方在此感謝兩人效力期間的努力,並祝願他們在足球事業上更上層樓。

球員資料
上形洋介(Kamigata Yosuke)
出生日期:25-9-1992(31歲)
身高:1.80米
位置:前鋒
曾效力球隊:長崎成功丸(日本)、栃木SC(日本)、八戶於南鄉(日本)、北九州向日葵(日本)

#bcrangers #biuchunrangers #football #hkpl #welcome #newsigning
#標準流浪 #足球 #港超 #歡迎加入
碧咸 C朗 唔可以有商業活動
列斯奧嗰仔早就夠7年,幾時die for Hong Kong?
點解唔踢理文青年軍
盧美感覺唔差
應該係伊巴謙唔走唔使要個頂佢
一直都係
訓練量差好遠啦
從去年12月開始備戰亞洲盃到亞洲盃小組賽結束,中國隊先後參加了4場國際A級賽,包括三場亞洲盃小組賽。(註:與香港隊的熱身賽不算國際A級賽、不納入國際足總技術積分排名體系中。)結果無一勝績 。所以,至亞洲盃結束,中國隊的國際足總技術積分也下降至1277.10分。 這樣,中國隊的最新國際足總技術排名也將從去年12月的世界第79位下降至今年2月的第87位。

1/18(↓1) 日本 1615.19(- 5.00)

2/20(↑1) 伊朗 1610.32(+45.24)

8/65(↑3) 烏茲別克 1379.65(+34.39)

32/158(↓8) 香港 1016.97(-25.96)
咁搞落去以後啲抽籤只會越嚟越死
尋日贏到真係靠保羅
東方埋門一腳尋日真係唔差 甚至係好 賣菜嗰腳 仲有一下頭槌 都係飛去死角 但就係俾佢救返
唔評論係咪真係好撚嘈啦,但明明啲狗只係去現場睇一睇,都俾啲傻閪KOL吹撚到咩由治及興
占士守龍都好蝦碌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞