[台灣] 台灣旅遊集中討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike

今日有冇人遲左起飛
台北火鍋係咪多數限時?
無一倖免

坐係機上面3粒鐘先起飛
有冇人試過delay 5個半鐘 有冇機會claim到delay?
Delay咁耐都唔delay堆埋果半個鐘
琴晚桃園番黎

原本8點9機

搞到12點半先登機
大家會推薦去華山定松山文創 定兩個都唔建議 夠唔夠用一個晏就 連埋附近啲嘢食同嘢行
HX283 個班足足 delay 去到 03:02 先返到香港 , 第二日返工嘅話,真係直接返公司附近飲早茶,真係 CLS .

明知話維修都仲安排咁多機係桃機升降,桃機啲嘢真係協調講左當做左,
無目標嘅話都幾能悶
1月26開咗協調會同啲航空公司講咗嫁啦,你cancel唔切機係你哋嘅事
如果係咁樣就叫協調,咁樣管理法?
我諗民怨就唔會嚟,桃機都唔駛被迫提前完成。

https://www.setn.com/m/news.aspx?newsid=1434253&utm_source=facebook&utm_medium=mainpage&fbclid=iwar205sndvgyuq0llrcgwfkwbjj8y8ni7qgqhyleyt0e7zgixy0zet-pks7i
星期日同星期一封條跑道全日慢慢搞
本身都已經夠智障,但又符合桃園機場一貫碌柒形象
封跑道維修唔係問題,無做協調先最大問題,NOTAM 係航空公司知,乘客唔知,航班會延遲都冇公告,要爆鑊先至知原來係跑道維修,但飛機就照飛。
Planned Maintenance 無計個一條跑道容量係幾多?無削航班?真係爆鑊就你死你事,真係支共特色。

唔係架 UO112 被逼玩左去高雄,再飛台北,都唔知原來桃機跑道維修咁大件事

Anyway, 不過我哋討論下啫。想佢哋做好啲,到我哋飛時就唔好再整鑊金既。
上官網睇d展覽有冇興趣先
想問有冇台灣local tour可以介紹?
想去花蓮麻糬洞,但自己一個人好似好難搭車
又想去阿里山,又想去雙龍七彩吊橋,又想去眠月線
雙龍七彩吊橋 禁下googlemap僻到 自己渣機車去都難攪 冇真係唔知要幾耐
今晚同尋晚爭好遠
點解尋日會咁慘烈
要睇返當時展覽 啱唔啱自己黎定 會好啲
今晚凌晨機去台中 買撚錯機票 又要3點起身準備去機場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞