香港本地Hip Hop Rapper討論區(3)

813 回覆
13 Like 6 Dislike
nypd一開始都是啲電子嘢但啲人照開mosh,鳩推上前唔肯退後前面啲人咪冇位透唔到氣,仲要俾人推到個人就嚟向前折埋咁,有個女仔係最前俾人推跌仲好似話踩到骨折,咪即刻cut 送個女仔走
之後到noly又係鳩推上前唔肯散開,咪搞到佢係到做風紀係咁叫人退
好彩我醒目,我開頭都企到好前,企企下發覺啲人越企越貼,好撚熱,就行咗去後面
Martian.B - 微波爐 FREESTYLE ft. CheeseeKit
https://youtu.be/eu-kLlgjogQ?si=EjbBnB_iHYNPWAdI
《DaY IN DAy OUT Remix》光頭 X 真之光頭 X 子馬
https://youtu.be/mOXIgqQjp14?si=IvamGTY6S6qblZim
見到cm有人話chill撚到瞓著
分唔到佢係讚定彈
Nelson kidding d vibe好似首首都差唔多
但都有feel
zodi 把聲唔掂
衰過billy choi
聲呢啲野天生架喎
你想人地點改
可能食多啲煙食到爛聲?
咁唔得就係唔得架啦
講真話姐
衰過BILLY CHOI又太誇張
今次唔係好岩聽
https://www.instagram.com/p/C4Uc4ZaynRR/?utm_source=ig_web_copy_link
《荒華絕代》香港Hip-Hop演唱會
🎫門票將於2024年3月15日11:00於KKTIX公開發售

荒華絕代,這個名詞對於香港的樂迷們,相信總有不同的意義。這場代表著香港 Hip-Hop的新世代演唱會即將於2024年4月6日晚上7時於麥花臣場館隆重展開!

是次演唱會聯手時下流量爆紅的90至00後香港說唱歌手,陣容鼎盛。而聚集頂流時,更邀請近年Hip-Hop界新星。各路精英將會有不同在音樂上的玩法,更有融合與混合重製他們的大熱歌曲,以全新的表現方式,進行一場震撼心臟的演出🍺2024年4月6日,麥花臣見🧡

《荒華絕代》香港Hip-Hop 演唱會
日期:2024 年 4 月 6 日
地點:麥花臣場館
票價:$880 (A企位區)| $780 (B座位區) | $580 (C座)
門票將於2024年3月15日11:00於KKTIX公開發售。

#鍾意Hip-Hop嘅你一定唔可以錯過

演出陣容:(排名不分先後)
- TIAB @tiab97s
- M4GANG @m4gang_2021
- YACK STUDIO @yackstudiohk
- K.Mind @k.minddddd
- ProdiG @_prodig_
- BMW @realistic_records
-Wolfe @________wolfe
-Drag.C @tszlungakadragc
- 9RAPCord @9rapcord @9rappp
- Madkids @madkids_entertainment
- Kekkaishi @kekkaishi_records
- 2F15A @2f15a
-Stone Way @stonewaymusic
https://youtu.be/QViN1-pWjXg?si=P0sSfgf8esmcvPRT

風格好類似 都係啲好重嘅drum and bass
有prodig 同海
台上隻抽
實到
依舊野真係好尷……
咁都880
以前睇show 都係480
而家下下都成千
點睇
估係因為今次多人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞